המרכיבים (6-5 מנות)

 

  • ‭3-2‬ כפות שמן קנולה או זית
  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 3 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • ‭1/2‬ כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • אפשרות: 2 כפות כוסברה, קצוצה דק
  • 1/4‬ כפית כמון
  • ‭1/8‬ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • ‭1/4‬ כפית כורכום
  •  6 כוסות (1/2 1ליטרים) ציר עוף או ירקות, אפשר מאבקה
  • מלח, פלפל שחור טחון
  •  להגשה: 1 לימון, חתוך לרבעים

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את הסיר על להבה בינונית. מוסיפים את השמן והבצל ומטגנים כ־3 דקות, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ־2 דקות.

‭.2‬ מוסיפים את העדשים, עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים עוד כדקה ומוסיפים את הציר. מגבירים את עוצמת הלהבה ומביאים לרתיחה, מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים כיסוי חלקי ומבשלים כשעה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעדשים מתפרקות והמרק מסמיך. מתבלים במלח ובפלפל, מסירים מהכיריים ומגישים.

איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

  • טיפ: כדי לא לקבל מרק דליל או סמיך מדי, מומלץ להוסיף רק 4 כוסות מהציר למרק, לערבב ולהמשיך לבשל, וכשהנוזל נספג להוסיף עוד ממנו, בהדרגה, עד שהעדשים נפתחות ולא סופגות יותר מים. בשלב זה מוסיפים עוד מהציר רק כדי להגיע לרמת הסמיכות האהובה עליכם.