כדורי בשר ברוטב אדום

 

שילוב בשר בקר והודו תורם לתפריט ברזל וויטמין ‭,B12‬ יחד עם כמות קטנה יחסית של שומן וכולסטרול. ברזל וויטמין ‭B12‬ חשובים מאוד בגיל הילדות למניעת אנמיה והתפתחות תקינה של המוח. כמו כן הם דרושים ליכולת ולפעילות מוטורית (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

  

המרכיבים (4 מנות)

 

לכדורי הבשר

  • 300 גרם בשר בקר והודו מעורב, טחון
  • 1 כף פירורי לחם
  • 1 ביצה, קטנה
  • 1 בצל קטן, קלוף ומגורר בפומפייה וסחוט מנוזלים
  • מלח, פלפל שחור
  • אפשרות: מעט כמון

 

לרוטב

  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 בצל, קלוף וחתוך גס
  • 1 גזר, קלוף וחתוך גס
  • 4 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
  • 1 גבעול סלרי
  • 1 גבעול אורגנו או ‭1/2‬ כפית אורגנו מיובש
  • ‭1/2‬ כף פפריקה מתוקה
  • מלח

 

ההכנה

 

‭.1‬ כדורי הבשר: שמים בקערה את הבשר הטחון, פירורי הלחם, הביצה, הבצל, המלח, הפלפל והכמון (אם רוצים) ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מניחים בצד ל- 15 דקות לספיגת טעמים.

‭.2‬ הרוטב: שמים בסיר את המים, רסק העגבניות, הבצל, הגזר, הפטרוזיליה, הסלרי, האורגנו, הפפריקה ומלח, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה.

‭.3‬ יוצרים מעיסת הבשר כדורים בקוטר 2 ס"מ ומחליקים אותם בעדינות לרוטב הרותח. מבשלים 30 דקות, מסירים מהכיריים ומגישים עם ירקות מאודים ועם אורז מלא (המתכונים הבאים‭.(‬

 

ירקות מאודים

 

ירקות כתומים וירוקים במנה אחת: השניים תורמים לגוף ויטמינים, מינרלים וגם פיטוכימיקלים (מרכיבים צמחיים בעלי השפעות בריאותיות‭.(‬ צבעי הירוק והכתום נחשבים על פי הרפואה הסינית חשובים לפעילות עיכול ולחילוף חומרים תקין ולמניעת השמנה (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).

  

המרכיבים (4 מנות)

 

  • 1 גזר, קלוף וחתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 1 תפוח אדמה קטן בקליפתו
  • 1 ברוקולי קטן, מופרד לפרחים
  • 1 קישוא, חתוך לחצאי עיגולים בעובי 2 ס"מ
  •  ‭1/2‬ כוס שעועית ירוקה שלמה
  •  מלח
  • 1 כף שמן חמניות

 

ההכנה

 

‭.1‬ ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכינים קערה גדולה עם מי קרח בצד.

‭.2‬ שמים בסיר את הגזר ואת תפוח האדמה ומבשלים אותם כ‭4-‬ דקות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת ומניחים בצד.

‭.3‬ מוסיפים למים הרותחים את הברוקולי, את הקישואים ואת השעועית הירוקה וחולטים אותם ‭3-2‬ דקות, מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לקערת מי הקרח. משהים כדקה ומסננים. מעבירים לצלחת הירקות. זורים מלח על הירקות המאודים, מטפטפים מעט שמן חמניות ומגישים.

 

 

אורז מלא

 

אורז מלא מכיל את כל מרכיבי הדגן הטובים, וביניהם הקליפות החשובות, אשר תורמות לעיר כול ומכילות ויטמינים ומינרלים. דגן מלא גם תורם לשיפור תחושת השובע ומונע השמנה. חשוב להרגיל ילדים לאכול דגנים מלאים כחלק בלתי נפרד מהתפריט היומי (ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית).    

 

המרכיבים (4 מנות)

 

  • 1 כוס אורז עגול מלא (רצוי עגול מפני שהוא מתקתק יותר)
  • 2 כוסות מים
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 2 כפות שמן קנולה

 

ההכנה

 

‭.1‬ שמים את האורז, המים, המלח והשמן בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. מסיר רים מהכיריים.

‭.2‬ מאווררים את האורז בשני מזלגות, מכסים שוב ומשאירים בסיר מכוסה 5 דקות. מגישים.