המרכיבים (לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ):

לבצק:

  • 1/2 3 כוסות קמח
  • שמן זית שסונן מקופסאות הטונה
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 גביע אשל

למילוי:

  • 3 קופסאות טונה בשמן זית (מסוננות – יש לשמור את השמן לשימוש בבצק)
  • 2 ביצים
  • 5 כפיות מיונז
  • 1/2 כוס חלב
  • 4 כפות גבינה צהובה, מגוררת
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 2 עגבניות, קלופות חתוכות לקוביות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום, קצוצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבלים במערבל את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה. אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.
  4. מערבבים את כל מרכיבי המילוי ויוצקים מעל הבצק.
  5. אופים בחום בינוני במשך 45 דקות. 
  6. מורידים את הטמפטורה לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כחצי שעה בתנור.
  7. מגישים חם, מומלץ לצד סלט ירקות טרי.