המרק הטעים והמשביע הזה הוא, בבסיסו, ציר ירקות, ולכן, בניגוד למרקים אחרים, אין צורך להכין בעבורו ציר ובוודאי שלא להוסיף לו אבקת מרק. השילוב של ירקות וקציצות הופך אותו לארוחה. אם מצמצמים את כמות המים, המרק הופך לתבשיל ויכול להיות מוגש על אורז לבן. ירקות השורש הם בסיס הטעם של המרק, אך הוא יקבל באהבה, בשלב השני של הבישול, גם ירקות אחרים, כמו כרובית, ברוקולי, תירס, דלעת, בטטה, תפוח אדמה, סלק, ומה לא. את הירקות האלה מוסיפים בהתאם למשך הבישול הדרוש להם. אפשר להוסיף למרק גם אטריות, כחמש דקות לפני תום הבישול.

 

המרכיבים (6 מנות)

 

לציר המרק

 

  • 2 כרשים, נקיים
  • 1 שורש סלרי, עם העלים
  • 1 בצל, קלוף וחצוי
  • 3 גזרים, קלופים וחצויים
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • ‭1/2‬ צרור שמיר
  • ‭1/2‬ צרור כוסברה
  • 3 שיני שום, קלופות וחצויות
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 3 כדורי פלפל שחור
  • 2 ענפי תימין
  • כ־8 כוסות (‬2 ליטרים) מים

 

לירקות המרק

 

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כוס גרגרי חומוס מוקפא

 

לכופתאות

 

  • 350 גרם עוף טחון
  • 2 כפות מים
  • 1 כף סולת
  • 2 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1 ביצה קטנה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כף שמיר קצוץ דק
  • ‭1/2‬ כפית מלח

 

ההכנה

 

‭.1‬ ציר המרק: חותכים את הכרשה - מפרידים את החלק הלבן מהירוק. את הירוק שמים בסיר גדול ואת הלבן פורסים לעיגולים ומניחים בצד. חותכים את הסלרי ומפרידים בין השורש לעלים. שוטפים היטב את העלים, נפטרים מעלים לא יפים ומוסיפים ‭5-4‬ גבעולים לסיר. את השורש קולפים, חותכים לקוביות ומניחים בצד. מוסיפים לסיר גם את הבצל, הגזרים, עלי התיבול והתבלינים. ממלאים במים עד כיסוי הירקות, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, כך שהמרק ירתח בבעבוע עדין, ומבשלים כשעה. מסננים את הנוזלים לכלי נפרד, סוחטים היטב את הירקות והעלים, ונפטרים מהם.

2.‬ בזמן הבישול מכינים את עיסת הכופתאות: מערבבים את כל מרכיבי הכופתאות לעיסה אחידה (היא מתקבלת נוזלית למדי) ומאחסנים במקרר.

3. ‬ הירקות למרק: מחממים בסיר המרק הריק (לאחר הסינון) את שמן הזית. מוסיפים לסיר את הגזרים ושורשי הפטרוזיליה ואת עיגולי הכרשה ושורש הסלרי ששמרנו בצד, ומטגנים ‭4-3‬ דקות, עד שצבע הגזרים מעמיק. יוצקים לסיר את נוזל המרק, מוסיפים את גרגרי החומוס, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה כך שהמרק יבעבע בעדינות. מבשלים עוד כ־15 דקות.

‭.4‬ מוציאים את עיסת הכופתאות מהמקרר ובעזרת 2 כפות יוצרים כדורים ומכניסים בזהירות למרק. מבשלים כ־20 דקות נוספות, עד שהכופתאות מוכנות והירקות רכים. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.