מבחוץ הפשטידה הזאת נראית תמימה ואפילו חדגונית – אבל כמו תמיד, דווקא הפשטידות האלה שלא קופצות מהן עגבניות, פטריות וגבינות אקזוטיות הן השוות מכולן. בקיצור: הייתי נותנת הרבה בשביל שזו תהיה הכרית שלי בלילה...

 

  • עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 28 ס"מ

 

  • 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים קטנים (את הגדולים אפשר לפרוס)
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 500 גרם פסטה קצרה (השתמשתי בקונכיות)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות עלי מרווה קצוצים
  • 1 כפית צ׳ילי יבש גרוס
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 200 גרם גבינה מלוחה
  • 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת
  • 1/2 כוס פירורי לחם או פנקו

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הכרובית עם 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל. משטחים בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.
  3. בזמן שהכרובית נאפית מבשלים את הפסטה עד שהיא כמעט מוכנה - 2 דקות פחות מהזמן שמצוין על האריזה.
  4. מערבבים בקערה גדולה את הכרובית עם השום, המרווה, הצ'ילי והלימון. מוסיפים את הפסטה ואת הגבינה המלוחה ומערבבים. מעבירים לתבנית.
  5. מפזרים מעל הפסטה את הגבינה הקשה ואת פירורי הלחם. אופים 40-30 דקות, עד שהפסטה מזהיבה (אם הפשטידה משחימה יותר מדי בזמן האפייה, מכסים אותה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות).