מבחוץ הפשטידה הזאת נראית תמימה ואפילו חדגונית – אבל כמו תמיד, דווקא הפשטידות האלה שלא קופצות מהן עגבניות, פטריות וגבינות אקזוטיות הן השוות מכולן. בקיצור: הייתי נותנת הרבה בשביל שזו תהיה הכרית שלי בלילה...
- עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
תבנית בקוטר 28 ס"מ
- 1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים קטנים (את הגדולים אפשר לפרוס)
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 500 גרם פסטה קצרה (השתמשתי בקונכיות)
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות עלי מרווה קצוצים
- 1 כפית צ׳ילי יבש גרוס
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 200 גרם גבינה מלוחה
- 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררת
- 1/2 כוס פירורי לחם או פנקו
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מערבבים בקערה את הכרובית עם 3 כפות שמן זית, מלח ופלפל. משטחים בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור אך לא מכבים אותו.
- בזמן שהכרובית נאפית מבשלים את הפסטה עד שהיא כמעט מוכנה - 2 דקות פחות מהזמן שמצוין על האריזה.
- מערבבים בקערה גדולה את הכרובית עם השום, המרווה, הצ'ילי והלימון. מוסיפים את הפסטה ואת הגבינה המלוחה ומערבבים. מעבירים לתבנית.
- מפזרים מעל הפסטה את הגבינה הקשה ואת פירורי הלחם. אופים 40-30 דקות, עד שהפסטה מזהיבה (אם הפשטידה משחימה יותר מדי בזמן האפייה, מכסים אותה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות).
- לעוד מתכוני פשטידת פסטה - לחצו כאן