פנקייקס תפוחים

מתכון של עינת מזור

החומרים ל־8 יחידות:

½ כוס (80 גרם) קמח אורז
½ כוס (60 גרם) קמח תפוח אדמה
¼ כפית קסנטאן גם
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפות סוכר
½ כפית שטוחה קינמון
קורט מלח
½ כוס + 2 כפות חלב אורז או חלב סויה (120 מ"ל)
1 כף שמן קוקוס או שמן צמחי
¼ כוס מחית תפוחי עץ
1 כפית תמצית וניל טהור
מעט שמן צמחי לשימון
להגשה: פירות טריים חתוכים, סירופ מייפל טהור, קצפת קרם חלב קוקוס

אופן ההכנה:
1. מנפים לקערה גדולה את הקמחים, הקסנטאן גם, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הסוכר, הקינמון והמלח.
2. מערבבים בקערה אחרת את החלב, שמן הקוקוס, מחית התפוחים ותמצית הווניל.
3. מוסיפים את התערובת הנוזלית לקערת הקמחים ומערבבים רק עד לקבלת בלילה חלקה.
4. מחממים ומשמנים מחבת רחבה. יוצקים למחבת במצקת קטנה כמה תלוליות מהבלילה. מטגנים על אש בינונית כ־2 דקות מכל צד, עד להזהבה, וחוזרים על הפעולה עד גמר הבלילה.
5. מגישים לצד פירות טריים חתוכים, סירופ מייפל או קצפת המוקצפת ממוצקי חלב קוקוס.

ערכים תזונתיים למנה, ללא תוספת הפירות והסירופ: 101 קלוריות, 18 גרם פחמימותף 1 גרם חלבון, 3 גרם שומן

שקשוקת טופו

מתכון פיליס גלזר
מנת הדגל של ארוחת בוקר מצויה. שקשוקה, אבל ללא ביצים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מנת הדגל של ארוחת בוקר מצויה. שקשוקה, אבל ללא ביצים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

החומרים ל־2 מנות:
250 גרם טופו
2+2 כפיות שמן זית
½ כפית כורכום
1+2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1 בצל בינוני, קצוץ
½ פלפל ירוק או כתום, חתוך לקוביות קטנות
2 כפות פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (לא חובה)
½ כפית כמון טחון
½ כפית פפריקה
½ כוס תרד טרי, קצוץ גס
400 גרם עגבניות מרוסקות (או 300 גרם עגבניות טריות מקולפות, חתוכות לקוביות)
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:
1. מייבשים קובייה של טופו ומניחים על משטח חיתוך. פורסים לאורך לפרוסות בעובי ½1 ס"מ. קורצים כ־2 עיגולים מכל פרוסה בעזרת חותך עוגיות בקוטר 4 ס"מ (שומרים את שאר הטופו לתבשיל מוקפץ אחר או קוצצים ומוסיפים לשקשוקה).
2. מחממים 2 כפיות שמן במחבת קטנה (בקוטר 20 ס"מ) ומוסיפים את הכורכום בבחישה. מבשלים עד שהתערובת מתחילה לבעבע, מוסיפים שן שום כתושה אחת ואת עיגולי הטופו ומטגנים 3 דקות מכל צד, עד שהם זהובים. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת.
3. מחממים באותה מחבת את 2 כפיות שמן הזית הנותרות ומטגנים את הבצל על אש בינונית. מוסיפים 2 שיני שום, פלפל חריף, כמון, פפריקה, תרד ועגבניות, ומבשלים כ־8 דקות תוך כדי בחישה.
4. מוסיפים בעדינות את עיגולי הטופו לסיר, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. מקשטים בפטרוזיליה או בכוסברה קצוצה.

ערכים תזונתיים למנה: 230 קלוריות, 18 גרם פחמימות, 12 גרם חלבון, 13 גרם שומן

 

חביתת קמח חומוס ממולאת בפלפל אדום, בצל ירוק וברוקולי

מתכון של פיליס גלזר
 אפשר לגוון בירקות ולהגיש עם טחינה, חמאת שקדים מדוללת או רוטב חריף כמו חריסה או סחוג. חביתה טבעונית ממולאת (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
אפשר לגוון בירקות ולהגיש עם טחינה, חמאת שקדים מדוללת או רוטב חריף כמו חריסה או סחוג. חביתה טבעונית ממולאת (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

החומרים ל־2 מנות:
½ כוס קמח חומוס
½ כוס + 2 כפות מים
קורט כמון
קורט מלח
2 כפות כוסברה, פטרוזיליה או בזיליקום (או תערובת) קצוצים דק
1+1 כפיות שמן זית
1 שן שום כתושה
1/3 כוס פרחי ברוקולי מפורקים לתפרחות קטנטנות
¼ כוס פלפל אדום קצוץ דק
1 בצל ירוק קצוץ דק
פלפל שחור, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מניחים את קמח החומוס בקערה ומוסיפים מים, כמון, מלח וכוסברה. טורפים בעזרת מטרפת יד עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית. שמים בצד.
2. מחממים כפית שמן במחבת קטנה (בקוטר 20 ס"מ), מוסיפים שום, ברוקולי, פלפל אדום ובצל ירוק ומקפיצים כדקה, רק עד שהירקות משנים צבע. מתבלים ומעבירים לצלחת.
3. מחממים באותה מחבת עוד כפית מהשמן, טורפים שוב את בלילת קמח החומוס ויוצקים למחבת מחצית מהתערובת (מטים את המחבת לפיזור אחיד של הבלילה). מטגנים 3־4 דקות, עד שהצד התחתון מזהיב. הופכים ומטגנים את הצד השני 2־3 דקות.
4. מניחים את הירקות המטוגנים על מחצית מהחביתה, מקפלים את הצד השני מעליו, מחממים עוד דקה ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה: 201 קלוריות, 25 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 7 גרם שומן