לחמניות מהירות הכנה שאינן דורשות לישה. הן מתקתקות בזכות הצימוקים ואין בהן תוספת סוכר. מומלץ להשתמש בצימוקים אורגניים, כדי להימנע מהחומרים המשמרים הקיימים בפירות המיובשים ה"רגילים‭."‬ המתכון מבוסס על קמח כוסמין מלא, שעדינותו וטעמו מחמיאים לתוצאה הסופית. את הבצק מחלקים לשקעי מאפינס ודוחפים פנימה כל צימוק שמציץ, פשוט מכיוון שלצימוקים יש נטייה להישרף אם אינם מכוסים בבצק בזמן האפייה.

 

עוד במדור הבראת מתכונים

>> חלות כוסמין קטנות

>> שניצל תירס אפוי בתנור

>> בייגל מקמח מלא

 

המרכיבים (12 יחידות בתבנית מאפינס)

 

  • ‭1/2‬ כוס ‭75)‬ גרם) צימוקים אורגניים (כהים או בהירים)
  • 1 כוס ‭240)‬ מ"ל) מים פושרים
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח כוסמין מלא
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית

 

ההכנה

 

‭.1‬ מערבבים בקערה את הצימוקים, המים והשמרים ומניחים ‭5-ל‬ דקות, כדי שהצימוקים יתרככו והשמרים יתחילו לתסוס.

‭.2‬ מוספים את הקמח, המלח והשמן ומערבבים היטב. 

‭.3‬ מחלקים ‭12-ל‬ שקעי מאפינס (רצוי מסיליקון)‬, דוחפים פנימה כל צימוק שמציץ החוצה ומכסים בבצק. מחליקים את פני הלחמניות עם כף רטובה. מניחים בתנור (הכבוי!)להתפחה במשך 40 דקות.

‭.4‬ לאחר ההתפחה מדליקים את התנור ומכוונים אותו לטמפרטורה של 190 מעלות. לאחר שהתנור הגיע לטמפרטורה המיועדת אופים ‭20-15‬ דקות נוספות. מוציאים את הלחמניות מהתנור ומצננים אותן כשהן מכוסות במגבת נקייה, כדי לשמור על רכותן.