מאת ענת ציגלמן
אלפי גולשים השתתפו השבוע בתחרות "בחירת הקהל" של Xnet, וסימנו את שלושת הנבחרים שלהם מבין המעצבים שמציגים ביריד ''עיצוב טרי'', שיינעל מחר (שבת) בערב. מעניין לראות ששלושת הזוכים הם צעירים, שמציגים כל אחד את פרויקט הגמר שלו מבית הספר לעיצוב - פרויקט שגם הפך למוצר הדגל שלהם.
למקום הראשון הגיעה נטע טסלר, בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר, 2013. הרעיון שלה שובה לב בפשטותו: היא תופרת גליל נחשי מבד רך, שאותו היא ממלאת, קושרת ומהדקת בארבעה חבקי עץ. התוצאה היא כרית פונקציונלית ודקורטיבית כאחד, בהשראת עולם הימאות והמפרש. הרעיון נולד בקורס מיוחד שנעשה בשיתוף פעולה עם ''איקאה'', ובו הסטודנטים התבקשו לעצב פריטים שמתאימים לשפה של המותג. בסופו של דבר, את כרית הקשר אי אפשר למצוא בחנות המפורסמת, אך היא הפכה לפרויקט הגמר של טסלר, ואחר כך למוצר המרכזי בסטודיו העצמאי שפתחה תחת השם "KNOTS''.
למקום השני הגיעה הילה שמיע, מעצבת ותיקה מעט יותר (בוגרת המחלקה לעיצוב תעשייתי ב-HIT מכון הטכנולוגי חולון), שהתפרסמה בספסלים ובקונסולות שהיא מעצבת ומייצרת בטכניקה ייחודית: היא משתמשת בגזעי עץ שלמים (מסוגים שונים), שהיא שומרת בצורתם הטבעית ועליהם היא יוצקת אלומיניום לוהט. האלומיניום יוצר את רגלי הרהיט, העץ הוא המשטח העליון, והמפגש ביניהם מאופיין בקו תיחום מפוחם, ייחודי.
זה היה פרויקט הגמר שלה, שקיבל פרסום נרחב במגזיני עיצוב בעולם והוצג, בין היתר, בשבוע העיצוב במילאנו 2012. הסטודיו העצמאי שהקימה זכה בשנה שעברה בפרס "הצלחה עסקית" של קרן שמש לעידוד יזמים צעירים.
למקום השלישי הגיע בוגר טרי מ"בצלאל", אבי פדידה, שמציג סדרת רהיטים בשם "Grit": גופם עשוי מעץ ופני השטח שלהם מנייר שיוף. פדידה עובד בבית מלאכה משלו, הצמוד לביתו בשכונת קטמון הישנה בירושלים, ושם גילה שכשהוא משייף עצים באמצעות דיסק, גוניו השונים של העץ נשארים כעקבות מעוגלים, טבעתיים, על ניירות השיוף. או אז החליט לשלבם ברהיטי העץ שהוא מעצב.