תבשיל משביע וקל מאוד להכנה, שמשתדך נפלא לאורז לבן. השימוש בשעועית קפואה חוסך הרבה זמן בהכנה.

 

מרכיבים

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל קטן קצוץ (או מגורר, אם התבשיל מיועד לילדים)
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1 גרון עוף (לא חובה, אבל זה מוסיף טעם)
  • 2 עגבניות בינוניות מגורדות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס גזר גמדי מוקפא
  • 2 כוסות שעועית לבנה מוקפאת
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1 כפית סילאן או סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, תוך בחישה.
  2. מוסיפים לסיר את גרון העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות והמים הרותחים.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 40-30 דקות.