תבשיל משביע וקל מאוד להכנה, שמשתדך נפלא לאורז לבן. השימוש בשעועית קפואה חוסך הרבה זמן בהכנה.
מרכיבים
- שמן לטיגון
- 1 בצל קטן קצוץ (או מגורר, אם התבשיל מיועד לילדים)
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 1 גרון עוף (לא חובה, אבל זה מוסיף טעם)
- 2 עגבניות בינוניות מגורדות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס גזר גמדי מוקפא
- 2 כוסות שעועית לבנה מוקפאת
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 1 כפית סילאן או סוכר
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מחממים בסיר שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה, תוך בחישה.
- מוסיפים לסיר את גרון העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות והמים הרותחים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 40-30 דקות.