לחמניות נהדרות עם עגבניות ואגוזי מלך

כשמדובר בלחמניות כאלה, הממרחים הם רק תירוץ.

35 לחמניות

 

החומרים:

1 ק”ג קמח שמרים אסם

580 מ”ל מים

2 כפיות שטוחות מלח

2 כפות עלי טימין טריים (אם רוצים)

10 עגבניות לחות / עגבניות מיובשות בשמן זית חתוכות לקוביות גדולות

80 גרם אגוזי מלח (2/3 כוס)

1/4 כוס קמח לבן לקישוט וציפוי

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: לקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים קמח שמרים, מים, מלח, טימין, עגבניות ואגוזי מלך ולשים כ-10 דקות במהירות בינונית. מיד כשהבצק מתערבב בודקים את מצב הלחות שלו (במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים, במידה ולח מוסיפים מעט קמח).

 

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה במקום חמים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

3. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (230 מעלות), מומלץ על מצב טורבו, כדי שנוכל לאפות את כל הלחמניות יחד.

 

4. מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה.

 

5. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט, לשים אותו להוצאת האוויר ומחלקים ל-5 חלקים שווים.

 

6. מניחים את כל חלקי הבצק למנוחה של 15 דקות בכדי שהבצק יהיה נוח לעבודה.

 

7. מכינים את הלחמניות: מגלגלים כל חלק לגליל עבה ובעזרת מספריים (כן, כן, מספריים! תמצאו שזו שיטה קלה ונוחה לחתוך בצק) חותכים ללחמניות באורך של כ-3.5 ס”מ כל אחת. מסדרים את כל הלחמניות בתבנית אפייה עם מרווחים ביניהם, בעזרת סכין חדה חורצים בכל לחמנייה חריץ אלכסוני לאורך במרכז.

 

8. מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.

 

9. מפזרים מעט קמח לבן מעל הלחמניות.

 

10. שופכים על תחתית התנור חצי כוס מים (ליצירת לחות) ומכניסים את הלחמניות לכ-10-12 דקות או עד שהן מזהיבות ומוכנות.

 

11. מצננים ומגישים.

 

פיצה מהירה עם עגבניות שרי צלויות ומוצרלה

מעט השקעה והפיצה הזו טעימה יותר מכל משלוח שתזמינו (וגם עולה פחות).

לפיצה גדולה (בקוטר 32 ס”מ)

 

החומרים לבצק:

½ ק”ג קמח שמרים לפיצה ופוקצ’ה אסם

250 מ”ל מים

1 כפית מלח

4 כפות שמן זית

 

להקרמה: 1 חבילה כדורי מוצרלה (250 גרם)

 

החומרים לעגבניות הצלויות:

250 גרם עגבניות שרי תמר חצויות לאורכן

½ כפית מלח גס

1 ענף טימין מופרד לעלים או כפית טימין מיובש

1/3 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות. מיד כשהבצק מתאחד בודקים את מצב הלחות שלו - במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים ובמידה והוא לח מדי מוסיפים מעט קמח. עם סיום הלישה מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

2. מחממים תנור ל-160 מעלות.

 

3. בזמן שהבצק תופח מכינים את העגבניות הצלויות: מערבבים את עגבניות השרי עם שמן הזית, הטימין והמלח, מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25-30 דקות, או עד שהעגבניות מתכווצות. מוציאים מהתנור.

 

4. מחממים את התנור ל–220 מעלות.

 

5. מרכיבים את הפיצה: מרפדים תבנית בנייר אפייה. על משטח מקומח מרדדים עיגול גדול בקוטר של 32 ס”מ ובעובי של 1/2 ס”מ, מעבירים לתבנית. מפזרים על הפיצה את עגבניות השרי הצלויות וביניהן את כדורי המוצרלה. מפזרים מעל כל הפיצה (כולל השוליים) את הרוטב שנותר מצליית עגבניות השרי. מתפיחים כ-10 דקות.

 

6. מכניסים את הפיצה לתנור ל-15-20 דקות, או עד להזהבה.

 

חלה מתוקה לשבת

גם למבוהלים ביותר מאפייה, את החלה הזאת כל אחד יכול להכין.

ל-2 חלות גדולות

 

החומרים לבצק:

1 ק”ג קמח שמרים אסם

1/2 כוס שמן

2 ביצים

1 כפית שטוחה מלח

2/3 כוס סוכר

2 כוסות (400 מ”ל) מים פושרים

 

החומרים לציפוי:

1 ביצה טרופה - להברשה

גרעיני שומשום

 

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק למעט המלח ומערבבים במהירות בינונית למשך 7 דקות עד שמתקבל בצק חלק. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח.

 

2. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

3. לאחר התפיחה מניחים את הבצק על משטח מקומח, חוצים אותו ומחלקים כל מחצית ל-3 חלקים. מגלגלים כל חלק לנקניק באורך של 50 ס”מ וקולעים חלה מכל 3 נקניקים (סה”כ 2 חלות). מקפידים להדק את שלוש הרצועות בתחילת החלה ובסופה.

 

4. מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים עם מגבת, ומתפיחים כחצי שעה או עד להפלת הנפח.

 

5. מברישים בביצה טרופה, בוזקים שומשום מעל ואופים בחום של 175 מעלות למשך 35 דקות או עד שהחלות זהובות ואפויות.

 

6. מצננים לפני ההגשה.