לחמניות במילוי פרגיות ברוטב צפון אפריקאי

מנה ראשונה נהדרת שמתאימה גם לילדים. האדום הזה מעורר תיאבון‭.

המרכיבים ל- 20 יחידות בתבניות אישיות (חד פעמיות או מסיליקון)

 

ללחמניות  

500 גרם קמח לבן ללחם

‭1/2‬ שקית (25‬ גרם) שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2 חלמונים

100 גרם חמאה, רכה מאוד

1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים פושרים

1 כפית מלח

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה עם 3 טיפות שמן קנולה

 

למלית  

4 כפות שמן קנולה

300 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנטנות

4 שיני שום

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

1 כף פפריקה מתוקה

4 כפות מים

 

ההכנה

‭.1‬ שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים קצרות. מוסיפים את החלמונים, החמאה והמים ומערבלים ‭8-7‬ דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד דקה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, עוטפים היטב ומניחים בצד לכשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

‭.2‬ כשהבצק תפוח, יוצרים ממנו כ- 20 כדורים קטנים (בגודל של שזיף) ומניחים בתבניות. יוצרים מרדיד אלומיניום כדורים בקוטר 3-4‬ ס"מ, ונועצים כדור בראש כל כדור בצק. מניחים כך להתפחה נוספת, במשך כ- 30‬ דקות, עד שהבצק שוב מכפיל את נפחו.

 

‭.3‬ בינתיים, מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומכינים את המלית.

 

‭.4‬ המלית: מחממים 2 כפות מהשמן במחבת גדולה. מטגנים את הפרגיות כ – 4 דקות ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

 

‭.5‬ מחממים את יתרת השמן, מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את העגבניות, הפפריקה, המים מלח ופלפל ומבשלים עוד ‭10-כ‬ דקות, עד שנוצר רוטב סמיך. מוסיפים את הפרגיות, מבשלים עוד 10 דקות ומסירים מהכיריים. מניחים בצד (אפשר להכין עד יום מראש ולאחסן במקרר).‬

 

‭.6‬ מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה עם השמן ואופים כ- 20 דקות, עד שהן זהובות (אפשר להכין עד חודש מראש ולאחסן במקפיא).‬

 

‭.7‬ מוציאים מהתנור ושולפים בזהירות את כדורי רדיד האלומיניום. ממלאים את הגומות הריקות במלית הפרגיות, יוצקים את הרוטב ומגישים חם.

 

כיסוני פרגיות ועשבי תיבול

כיסונים קטנים וטעימים, שבתוספת רוטב סויה מרגישים כמו טיול בסין.

 המרכיבים ‭30-25‬ כיסונים

 

לבצק

 

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

3/4 ‬ כוס מים חמים (חצי כמות מים רותחים, חצי כמות מים קרים)

 

למלית

 

3 כפות שמן זית  

1 כוס קוביות בצל קצוצות דק דק  

1 שן שום, קלופה וכתושה  

300 גרם פרגיות טחונות  

1 כוס כוסברה קצוצה  

‭1/2‬ כוס בצל ירוק קצוץ  

‭1/2‬ כפית ג'ינג'ר מגורר טרי  

1 כפית מלח  

פלפל שחור גרוס  

לטיגון: מעט שמן קנולה

 

ההכנה

 

‭.1‬ הבצק: שמים בקערה גדולה (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, השמן והמלח. מוסיפים את המים ולשים היטב עד לקבלת בצק חלק. מכסים את הקערה ומניחים בצד למשך חצי שעה.

 

‭.2‬ המלית: מחממים במחבת כבדה את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הפרגיות, מערבבים בעדינות ומטגנים עוד 6‬ דקות. מסירים מהכיריים.

 

‭.3‬ מוסיפים למחבת את הכוסברה, הבצל והג'ינג'ר ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל ומצננים.

 

‭.4‬ הכנת הכיסונים: מחלקים את הבצק ל- 25-30‬ כדורים. מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומרדדים עליו כל כדור לעיגול בקוטר 10-12 ס"מ.

 

‭.5‬ מניחים כף מהמלית במרכז כל עיגול. מרטיבים במעט מים את השוליים, מקפלים את הבצק לשניים ומעגלים לצורת סהרון. מהדקים היטב את הקצוות זה לזה.

‭.6‬ הטיגון: מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הכיסונים עד שהם זהובים משני הצדדים. מגישים מיד, או לאחר צינון.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר, או עד חודש במקפיא

 

שיפודי פרגית עם סאטה בוטנים

 

המרכיבים ‭12-10‬ שיפודים

 

800 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ

2 כפות רוטב סויה

2 כפות שמן קנולה

‭1/4‬ כפית צ'ילי יבש

 

לרוטב

 

2 כפות שמן

1 כוס בוטנים גרוסים

2 שיני שום

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

3 כפות רוטב סויה

‭1/2‬ כוס נוזל קוקוס

2 כפות חמאת בוטנים

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כפית קליפת לימון מגוררת

 

לעיטור

 

4 גבעולי בצל ירוק, חתוכים דק, או עלי כוסברה

‭1/4‬ כוס בוטנים גרוסים קלויים

 

ההכנה

 

‭.1‬ משפדים את הפרגיות על מקלות עץ או שיפודי במבוק. מערבבים בקערה רחבה את הסויה, השמן והצ'ילי ושורים בהם את השיפודים לפחות שעה.

 

‭.2‬ הרוטב: מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבוטנים ומטגנים. מוסיפים את השום, הג'ינג'ר והסויה ומערבבים. מוסיפים גם את נוזל הקוקוס וחמאת הבוטנים ומערבבים. מבשלים דקה- שתיים, עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח ופלפל ואת קליפת הלימון ומסירים מהכיריים.

 

‭.3‬ הצלייה: מחממים היטב מחבת פסים. משמנים אותה במעט שמן וצולים את השיפודים כ- 3 דקות מכל צד.

 

‭.4‬ מניחים את השיפודים בצלחת, יוצקים מהרוטב, מפזרים בוטנים ובצל (או כוסברה) ומגישים חם.

 

  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר (עדיף בנפרד מהרוטב)

 

סטייק פרגיות בתימין לימוני ובמיה

 

המרכיבים 6 מנות

 

7 כפות שמן זית

1 כוס במיה קפואה שהופשרה

4 שיני שום, קלופות וכתושות

מלח, פלפל שחור גרוס

12 פרוסות פרגיות לסטייק

2 כפות מיץ לימון טרי

‭1/4‬ כוס יין לבן

10 גבעולי תימין

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים 3 כפות מהשמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבמיה ומטגנים כ- 4 דקות, עד שהיא כהה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

 

‭.2‬ מערבבים את השום עם המלח והפלפל ומורחים על הפרגיות.

 

‭.3‬ מחממים היטב מחבת, יוצקים מעט שמן זית וצולים את הפרגיות 2 דקות מכל צד. מעבירים לכלי עמוק.

 

‭.4‬ יוצקים למחבת שבה נצלו הפרגיות את מיץ הלימון והיין ומוסיפים את התימין. מחממים על להבה גבוהה תוך כדי קרצוף המחבת (לערבוב טעמים).‬ מוסיפים את הבמיה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מכסים ומבשלים כ- 15‬ דקות.

 

‭.5‬ יוצקים את רוטב הבמיה על הפרגיות ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

 

קציצות פרגיות בפירורי לחם

קציצות נפלאות שכיף לזלול בפיקניק (אפשר בתוך פיתה) וגם ליד השולחן בבית.

 

המרכיבים 6 מנות

 

1 כף שמן

1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות

800 גרם פרגיות טחונות

2 שיני שום, קלופות וכתושות

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

2 כפות כוסברה (או עוד פטרוזליה)

1 ביצה  

1 כף שמן  

‭1/4‬ כוס פירורי לחם  

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לטיגון

 

1 כוס פירורי לחם זהובים, שמן

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים כף מהשמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מסירים מהכיריים ומעבירים לקערה.

 

‭.2‬ מוסיפים לקערה את הפרגיות, השום, עשבי התיבול הביצה, השמן ופירורי הלחם, מלח ופלפל ומערבבים.

 

‭.3‬ הטיגון: מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק (שיגיע לגובה 1/2‬ ס"מ)ץ‬ מפזרים את פירורי הלחם בצלחת שטוחה. יוצרים מהעיסה קציצות, טובלים אותן בפירורי הלחם ומטגנים ‭3-2‬ דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים, מומלץ לצד ירקות, פלפלים חריפים וסלט טחינה.

 

  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר, או עד שבועיים במקפיא.

 

רוטב סויה משודרג

 

מערבבים היטב: ‭1/4‬ כוס רוטב סויה, 2 כפות צ'ילי מתוק, 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר, 1 כפית סוכר חום, 1 כפית חומץ תפוחים, 1 כפית שמן שומשום