טארט יפהפה אבל פשוט להכנה, שממלא את הבית בשילוב משכר של ריחות קרמל, חומץ בלסמי ועגבניות צלויות. התענוג מובטח.

 

מרכיבים

מחבת בקוטר כ-25 ס"מ

 

  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 3 כפות סוכר
  • 1/2 חבילה בצק עלים מרודד, מופשר אבל קר
  • כ-1/2 ק"ג עגבניות שרי
  • כמה גבעולי תימין טריים
  • מעט מלח
  • מעט פלפל גרוס
  • 2 כפות חומץ בלסמי

 

להגשה

  • חופן גבינת פרמזן מגוררת או כמה פרוסות של גבינת עזים רכה
  • מעט עלי טימין טריים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים את החמאה במחבת בקוטר כ-25 ס"מ שאפשר להכניס לתנור. ממיסים את החמאה על אש בינונית ומפזרים עליה 2.5 כפות מהסוכר. מבשלים כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל קרמל בגוון ענברי (הקפידו שהקרמל לא יהיה כהה יותר).
  3. מורידים את המחבת מהכיריים ומסדרים בה בצפיפות את העגבניות. מפזרים על העגבניות את הסוכר שנותר ומתבלים בעלי תימין, מלח ופלפל. מחזירים לכיריים ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית.
  4. יוצקים על העגבניות את החומץ הבלסמי ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
  5. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לכ-15 דקות.
  6. מסירים את נייר האלומיניום ומכסים את העגבניות בבצק העלים. תוחבים את שולי הבצק בין העגבניות לדפנות המחבת.
  7. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב היטב.
  8. מניחים לטארט לנוח כ-10 דקות. מניחים על המחבת צלחת הגשה והופכים בזהירות.
  9. אם נשארו במחבת נוזלים, יוצקים אותם על הטארט. מפזרים על הטארט מעט עלי תימין טריים וחופן גבינת פרמזן מגוררת או פרוסות גבינת עזים. מגישים מיד.