רחוב לוינסקי, בחצר אחורית, 7 באוקטובר 2014

תושבי השכונה הוותיקים ופעיליה המסורים יתקשו בוודאי לכבוש עכשיו את כעסם, או מרמורם, ובצדק. עוד לפני שאוכלסו שלושת הבניינים החדשים בקצות הרחובות לוינסקי, מרכולת ומטלון, וכבר יש בחצרם האחורית המשותפת גינת משחקים מטופחת. הדירות עדיין ריקות, אף ילד עוד לא בכה כאן, ומתקני השעשועים הנוצצים כבר ניצבים, ברחבה גדולה, מוקפת צמחיה ומוגנת מפני תנועת מכוניות בכביש סמוך.

בגינה החדשה, רחוב לויני, 7 באוקטובר 2014

הגינה לא נראית מרחוב לוינסקי. סביב הבניין עדיין נעשות עבודות להשלמת בנייתו. רק אם מעזים להיכנס מצדו הצפוני-מערבי של הבניין, ולהתקדם במורד השביל המרוצף:

רחוב לוינסקי, 7 באוקטובר 2014

נחשפת גינת מעמד הביניים כהפתעה מרעישה:

רחוב לוינסקי, בחצר אחורית, 7 באוקטובר 2014

רחבה גדולה מרוצפת, במרכזה נקודת החן, מוקפת משלושה כיוונים בבנייניים חדשים הנישאים עד לשמיים, ויוצרים תחושת מתחם סגור, המציע חיים נטולי עבר מקומי באווירת הכל כלול:

צדו האחורי של הבניין החדש בלוינסקי פינת מרכולת, 7 באוקטובר 2014

לתושבים הוותיקים בשכונה לא מחכות הפתעות אינסטנט כאלה. הם נאלצים להיאבק ברשויות העירוניות על כל דבר כמעט; כמו למשל נגד הריסת גינת דרויאנוב ובעד הקמת גינה חלופית לגינת דרויאנוב שהוחרבה:

הגינה החלופית על רחוב אליפלט הסואן, 22 באפריל 2014

אלה החיים, יאמרו השבעים. ולצערנו, הם לא טועים. רק שהם לא יודעים מה הם מפסידים. מצדה המערבי של גינת מעמד הביניים החדשה והאפורה, הוקמה גדר אבן שתבודד אותה מהבתים הישנים ברחוב גבולות הגובל בה:

הגדר בצדה המערבי של הגינה. רחוב לוינסקי, 7 באוקטובר 2014

מעבר לחומה, אם מחדדים מבט, מציצות עיניים:

רחוב לוינסקי בחצר האחורית, 7 באוקטובר 2014

יש מי שזוכר שלפני שלוש שנים הן היו יותר מעיניים, הן היו ציור גדול של אמן הרחוב קלון:

מתחם לוינסקי גבולות, 9 באוקטובר 2011

ויש גם מי שלא שוכח את ניצולה הציני של תרבות הגרפיטי בשיווקו של הפרויקט השיכוני הזה, "סביוני Tlv" שמו, ומזהה את הפניית העורף להבטחה הסגנונית הזו:

גדר אתר הבנייה מעוטרת במעין גרפיטי. לוינסקי פינת מרכולת, 22 בנובמבר 2012

ואם כבר מתמרמרים, אז לא רק זאת, גם זאת: בחצר הבניין החדש והעצום, מאחורי גדר גבוהה, נשלמת ההקמה של מה שנראה כחצר גן ילדים, או שאולי זו ה"גינה הפנימית הייחודית", המובטחת לרוכשי הדירות באתר האינטרנט של החברה הבונה את הפרויקט. כך או כך, בני הטובים, כמו שקוראים להם, יצטרכו, אם וכאשר יתגוררו כאן, רק לרדת במעלית:

גן מחכה לילדים שעדיין לא גרים כאן. רחוב לוינסקי, 7 באוקטובר 2014

בשעה שהילדים שכבר גרים בחלקה הוותיק של השכונה נדרשים להרחיק עד לגינה הציבורית ברחוב אליפלט, או להסתפק בגינת החלוצים הקטנטנה:

רחוב החלוצים, 14 במרץ 2014

אל גן הילדים הממלכתי בשכונה, גן "צנובר", מוביל שביל חסום בגדרות:

השביל אל גן "צנובר", רחוב הנגרים, 7 באוקטובר 2014

והילדים משחקים ולומדים בשולי אתר הבניה של בית הספר האזורי:

אתר הבניה. בקצה הרחוק גדר גן הילדים. מבט מרחוב המחוגה, 25 בספטמבר 2014

רחוב הנגרים, 7 באוקטובר 2014

אמנם בקרוב, כפי שמספרת הגננת החביבה, עתידים הגן והילדים לעבור למקום חלופי, אבל עדיין לא ידוע לאן ומתי בדיוק. בינתיים, יש להודות, נעשה מאמץ להקל עליהם עם פיסה ירוקה:

רחוב הנגרים, 7 באוקטובר 2014

מסקנות? הכיוון שאליו מובלים הרחובות שלנו ברור: עוד שיכון עירוני סטנדרטי, עם ריח של הבדלי מעמדות. זה חבל. מצד שני, יש גינת משחקים חדשה, אז למה לקרקר כמו תרנגולת בגינה של מעמד הביניים?

תרנגולת מחכה לאפרוחים. רחוב לוינסקי, 7 באוקטובר 2014