משה בראל ("פסטה דלה קזה") והשף שאול בן אדרת מתחילים את הסיור בוורונה, עיר שוקקת ומלאת תרבות. אחרי המרפסת של ג'ולייטה, או יוליה, מ"רומיאו ויוליה", הם ממשיכים במסע בעקבות האוכל. הם מגיעים למעדניית בוטיק, מכינים סנדוויץ' מלא כל טוב, ומקנחים בגלידה בגלידריה שנוסדה ב-1878. משם הם ממשיכים לארנה של ורונה – בעבר זירת מלחמות בין גלדיאטורים וחיות, והיום מקום שבו מציגים אופרות.

 

בראל ובן אדרת ממשיכים במסע ומגיעים לסן פלגרינו טרמה. שם הם פוגשים את אנטונלה סטפנלי, מנהלת תקשורת "סן פלגרינו", שמספרת על עיירת הנופש סן פלגרינו. העיירה התפרסמה במאה ה-19 באיטליה ובאירופה כולה כעיירת מרפא ונופש בזכות מעיינות המרפא שבה. כיום שוכן במקום מפעל המים המינרליים "סן פלגרינו", המפיק מים ממעיין במעבה האדמה ומייצא מים מבעבעים לעולם כולו. לאחר הביקור במפעל הם קופצים למסעדה הכפרית "ביגי'ו", ומכינים עם השף פיירלואיג'י מילסי טליאטלה תוצרת בית עם שמנת, גבינה מומסת, כמהין שחור ופרחי מרווה.

 

לסיום היום הם מבקרים בחוות עזים אלפיניות, פוגשים את יצרן הגבינות המקומי פאביו נונזי, ולומדים על תהליך ייצור הגבינה – החל מחליבת העזים, דרך ההקרשה, הייבוש בצורות השונות ועד לטעימת הגבינות הטריות והיבשות.