המקפיאים ברשתות השיווק מדברים בעד עצמם: שניצל תירס הוא חביב הילדים באשר הם, וזו סיבה מצוינת להכין אותו לבד בבית מחומרים מעולים - תירס טרי, מעט שקדים וגם שמן זית. יש להשתמש בתירס טרי שאינו מבושל, כך שהעמילן הטבעי של התירס יתפקד כדבק שקושר את העיסה. את השניצל נצפה בפירורי לחם ספוגים במעט שמן זית, ונאפה בתנור עד שיהיה זהוב ופריך.

 

המרכיבים (8 שניצלים)

 

  • 2 קלחי תירס טריים
  • ‭1/2‬ בצל
  • 1 כף שקדים קלופים קצוצים, או 1 כפית ממרח שקדים טבעי
  • ‭1/2‬ כפית מלח
  • 4 כפות קמח כוסמין (אפשר להמיר בקמח לבן או בקמח מלא)
  • 2 כפות פירורי לחם

 

לציפוי

 

  • ‭1/2‬ כוס פירורי לחם
  • 2 כפות שמן זית

 

ההכנה

 

‭.1‬ מחממים את התנור ‭185-ל‬ מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

‭.2‬ חותכים את גרעיני התירס מהקלח. כדאי גם לגרד עם גב הסכין את החלק העמילני שנשאר על הקלח.

‭.3‬ טוחנים במעבד מזון את הבצל, השקדים וחצי מכמות התירס. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת התירס, המלח, קמח הכוסמין ‭2-ו‬ כפות פירורי לחם. מערבבים היטב.

‭.4‬ יוצרים מהעיסה 8 קציצות שטוחות. מערבבים את מרכיבי הציפוי וטובלים בהם את הקציצות.

‭.5‬ מניחים את הקציצות בתבנית ואופים ‭25-כ‬ דקות, עד שהן מזהיבות.