מרכיבים

תבנית טארט מלבנית בגודל 13X35 ס"מ או תבנית טארט עגולה בקוטר 26 ס"מ

 

לבצק

  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 כף מי קרח

 

למלית

  • 3/4 כוס (250 גרם) דבש
  • 2 כפיות תמצית וניל או גרגירים ממקל וניל אחד
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפיות תמצית שקדים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/3 כוס (25 גרם) שקדים טחונים
  • 200 גרם שקדים פרוסים

 

אופן ההכנה

  1. שמים את אבקת הסוכר, החמאה והמלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון, ומעבדים עד לאיחוד.
  2. מוסיפים את הביצה, וכשהיא נטמעת בתערובת מוסיפים גם את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבלים פירורים גסים (לאחר הוספת הקמח חשוב לעבד כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף של מי קרח ומעבדים קצרות.
  3. מאחדים את הפירורים לכדור בצק ומשטחים אותו לדסקית. עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה הגדול במעט ממידות התבנית. מרפדים את התבנית בבצק ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות. מחוררים את תחתית הבצק במזלג בכמה מקומות ומניחים 10 דקות במקרר.
  6. אופים את תחתית הבצק 15 דקות. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי המלית.
  7. יוצקים את המלית לתבנית ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהמלית והבצק מזהיבים.
  8. שומרים את הטארט במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר (מומלץ לפרוס אותו כשהוא עדיין קר – כך יתקבלו פרוסות יפות יותר).