המרכיבים (ל-25-20 טארטים קטנים):

לבצק:

  • 100 גרם חמאה
  • 3/4 כוס (125 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (60 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 2 כפות מים
  • תבנית מאפינס/שקעים קטנים

למילוי:

  • 2 חבילות פילה טונה מעושן, מפורר ומסונן
  • 1 חציל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 250 גרם עגבניות שרי
  • 7 כפות שמן זית
  • עלים מ-1 ענף תימין
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הטארטלטים: שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים בכל פעם למס’ שניות עד לקבלת גוש בצק. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש (ניתן לשמור 4 ימים במקרר).
  2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 0.5 ס”מ. קורצים מתוכו עיגולים התואמים את גודל השקעים, כך שירפדו גם את השוליים. מרפדים את השקעים בתבנית בבצק ומהדקים היטב. מורחים נייר כסף בחמאה וחותכים לריבועים בגודל 4*4 ס”מ. מהדקים את נייר הכסף עם הצד המרוח בחמאה לבצק, מצננים 10 דקות במקפיא ואופים בחום של 175 מעלות כ-15 דקות, או עד להזהבה.
  3. מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את קוביות החציל עם 3 כפות שמן זית ומתבלים בחצי כפית מלח. מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות, או עד להזהבה. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. חוצים את עגבניות השרי לשתיים, מערבבים עם שמן הזית שנותר, מפזרים מעל עלי תימין ומעט מלח ואופים כ-25 דקות, או עד שהעגבניות מתכווצות מעט. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר יחד עם קוביות החציל.
  4. מרכיבים את המנה: בקערה בינונית מערבבים יחד את החצילים, העגבניות והטונה. ממלאים את הטארטלטים ומגישים מייד.