שיפודי סלמון עם אורז וירקות בניחוח עשבי תיבול

4 מנות

המרכיבים:

2 כפות שמן

1 גזר גדול קלוף, חתוך לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי נקיים, חתוכים לקוביות קטנות

1 בצל סגול קלוף, חתוך לקוביות קטנות

2 כוסות אורז

4 תיבוליות עשבי תיבול קנור, מומסות ב-3 כוסות מים חמים

400 גרם פילה סלמון, חתוך ל-8 קוביות

1 כפית קארי (אם רוצים)

מלח ופלפל

2 כפות שמן זית

 

ההכנה:

בסיר בינוני מחממים שמן ומאדים את קוביות הירקות כ-4 דקות עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים את האורז וכפית מלח וממשיכים לטגן כשתי דקות. מוסיפים תיבוליות מומסות במים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והאורז רך. מסירים מהאש ומתקנים תיבול אם צריך.

 

משפדים כל 2 נתחי סלמון על שיפוד, בוזקים מעל קארי, מלח ופלפל. מחממים מחבת עם שמן וצולים את שיפודי הסלמון כדקה וחצי מכל צד (4 צדדים). מגישים מיד עם האורז החם.

 

 

גולש חגיגי עם ירקות שורש צבעוניים

6 מנות

המרכיבים:

4 כפות שמן זית

1.5 ק”ג בשר בקר (שריר, צ’אך או כתף),

חתוך לקוביות (2*2 ס”מ)

2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות בינוניות

1 כרישה נקייה, החלק הבהיר, חתוכה לקוביות קטנות

1 שורש פטרוזיליה קלוף, חתוך לקוביות קטנות

חצי כפית פפריקה

1 כף קמח

2 תיבוליות לצלי קנור

1 תיבולית שום ופטרוזיליה קנור

2 קישואים חתוכים לקוביות

מלח ופלפל

 

ההכנה:

מחממים 2 כפות שמן בסיר וצולים את הבשר כ-4 דקות, עד שמזהיב (מומלץ לטגן פעמיים - מחצית כמות הבשר בכל פעם). מוציאים את נתחי הבשר לצלחת, מוסיפים שמן ומטגנים גזר, כרישה ושורש פטרוזיליה כ-3 דקות, עד שמזהיבים.

 

מצרפים לסיר את הבשר, פפריקה וכף קמח ומערבבים. מוסיפים מים עד כיסוי תכולת הסיר ואת התיבוליות ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי. מסירים את המכסה, מוסיפים את הקישואים וממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת, עד שהבשר רך לגמרי. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם. מנה זו משתבחת עם כל חימום נוסף.