משה בראל לוקח את שאול בן אדרת למסעדה-בית קפה-מעדנייה Il Salumaio di Montenapoleone של ג'ורג'יו טרביאני, ששוכנת בארמון עתיק. שם הם טועמים נקניק פרושוטו, גבינת גורגונזולה, רביולי וטורטליני בעבודת יד, ומשם הם ניגשים למטבח להכין ניוקי בסגנון מילנזי טיפוסי – עם גורגונזולה, שמנת וקצת פרמזן.

 

בשש בערב, אחרי העבודה, האיטלקים הולכים לשתות אפריטיבו עם חברים. בן אדרת ובראל פוגשים את הברמן פרדריקו וולפי, שמלמד אותם להכין אפרול שפריץ מרענן – ממלאים כוס יין בקוביות קרח, מוסיפים יין פרוסקו, אפרול, שפריץ סודה ופלח לימון. את האפרטיף שותים לצד מנות טאפאס שונות.

 

למחרת הם פותחים את הבוקר במפעל לקפה בטורינו של משפחה שמייצרת קפה כבר שבעה דורות – מפעל ששמו כשם שנת הקמתו – 1882. הם פוגשים את מנהל הרכש פייטרו וריניאנו, שלוקח אותם לסיבוב במפעל. הקפה מגיע למפעל מברזיל, מווייטנאם וממדינות רבות נוספות במרכז אמריקה ובאפריקה, ובמפעל מכינים תערובות שונות מהמקורות השונים. במפעל יש חדר בקרת איכות ובו טועמי קפה מומחים, הבוחנים את כל הקפה המגיע למפעל לאיתור פגמים עוד לפני פס הייצור. בן אדרת ובראל עוקבים אחר תהליך הייצור – מהקלייה, דרך הזיקוק ועד לטחינה או לאריזה.

 

משם הם ממשיכים לאוניברסיטה למדעי הגסטרונומיה הממוקמת בכפר פולנצו, שם הם פוגשים את הסטודנט ובעל הבלוג "מדבר מהבטן", עמית אהרונסון. בית הספר נפתח ביוזמת תנועת "סלואו פוד" העולמית לפני כעשור, ומושך אליו סטודנטים מכל רחבי העולם. בבית הספר לומדים על אוכל בהקשרו התרבותי והחברתי הרחב, לומדים על חומרי גלם שונים מכל העולם ועוד. הם מבקרים בכיתות הלימוד, בספרייה המרתקת ובבנק היין.

 

הם מקנחים בביקור במסעדת מישלן של השף אלפרדו רוסו, ולומדים להכין פסטה במילוי עוף וגבינה ברוטב חמאה וליים.