חלת דבש כתר שושנים

2 חלות בקוטר 26 ס"מ

 

החומרים לבצק:

7 כוסות + 2 כפות קמח (1 ק"ג)

1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)

1 משפר אפייה שמרית

¼כוס סוכר (50גרם)

2 ביצים גודל L

1 כף מלח (15 גרם)

⅓ כוס שמן (80 מ"ל)

¼ כוס דבש (80 גרם)

½1 כוסות מים פושרים (360 מ"ל)

 

לזיגוג:

4 כפות דבש מדוללות ב-2 כפות מים רותחים

 

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרים, מוספים את הסוכר, הביצים, השמן, הדבש והמלח במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.

 

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

 

3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, כל חלק מרדדים לעלה דק בעובי של 0.3 ס"מ. מכל חלק קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.

 

4. הכנת צורת השושנים: משתמשים ב-4 עיגולי בצק בכל פעם. מניחים את עיגולי הבצק בטור אחד, זה על גבי זה כך שיחפפו חלקית אחד על השני. מגלגלים את עיגולי הבצק יחד לצורת גליל, החל מעיגול הבצק הנמוך. חוצים את הגליל לחצי במרכז.

 

5. מניחים כל חלק שצידו החלק כלפי מטה בתוך תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה בצורת כתר במרווחים של 2 ס"מ האחד מהשני. במרכז התבנית מניחים רינג או כלי עגול בקוטר 5 ס"מ ליצירת החלל במרכז ומתפיחים כ-40 דקות.

 

6. אופים בתנור שחומם מראש ל 175-מעלות כ 25-דקות, עד להזהבה.

 

7. מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים, מברישים כל חלה במחצית מהכמות בעת היציאה מהתנור. מצננים ומגישים.

 

 

עוגות שמרים אישיות עם קינמון ודבש

24 עוגות אישיות

החומרים לבצק:

½3 כוסות קמח (500 גרם)

½ שמרית שמרים טריים (25 גרם)

½ משפר אפייה שמרית

2 כפות סוכר (25 גרם)

1 כפית מלח (6 גרם)

3 כפות שמן (45 מ"ל)

3 כפות דבש (40 גרם)

1 כוס + 1 כף מים פושרים (260 מ"ל)

 

למלית:

⅓ כוס סוכר חום (70 גרם)

2 כפיות קינמון טחון

לזיגוג:

1 ביצה טרופה + 1 כף מים

4 כפות דבש + 2 כפות מים רותחים

מעט סוכר גבישי

 

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים במהירות איטית את הקמח והשמרים, מוספים את הסוכר, השמן, הדבש והמלח. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.

 

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.

 

3. מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה.

 

4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן דק בגודל 40*30 ס"מ. מברישים את עלה הבצק בכף שמן ומפזרים מעל באופן אחיד מחצית מהמלית.

 

5. מקפלים את העלה לשליש מחלקו הארוך יותר ומעליו מניחים את השליש הנותר. מהדקים קלות ומסירים את השולים המיותרים. חותכים את הבצק ל-12רצועות לרוחב.

 

כל רצועה חותכים באמצע כמעט עד סופה, מותחים ומגלגלים כל צד לכיוון הנגדי עד שנוצרת רצועה אחת ארוכה בצורת בורג. מגלגלים את הרצועה שהתקבלה סביב עצמה בצורת שבלול, דוחפים מטה את הקצה שנותר ומניחים בתבנית אפייה מרופדת לתפיחה של 20 דקות.

 

6. מברישים את השבלולים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-20 דקות, עד להזהבה.

 

7. מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים, מברישים כל עוגה בעת היציאה מהתנור מפזרים מעל סוכר גבישי. מגישים.

  

עוגת שמרים תפוחים וקינמון

לתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

 

החומרים לבצק:

½3 כוסות קמח (500 גרם)

½ שמרית שמרים טריים (25 גרם)

½ משפר אפייה שמרית

½ כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית מלח (6 גרם)

100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

¼1 כוסות חלב פושר (300 מ"ל)

 

למלית:

3-4 תפוחי עץ מזן גרני סמית

2 כפיות קינמון טחון

20 גרם חמאה

¼ כוס סוכר (50 גרם)

1 כפית תמצית וניל

2 כפות שמן (30 מ"ל)

½ כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)

 

אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרים, מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבלים קצרות. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה והחלב הפושר ומערבלים כ-8 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.

 

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה (או לילה במקרר).

 

3. הכנת המלית: קולפים וחותכים את התפוחים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מבשלים את פרוסות התפוחים במחבת כבדה בתוספת 1 כפית קינמון, חמאה ורבע כוס סוכר לבן כ-10 דקות עד להתרככות התפוחים. מסירים מהאש ומוסיפים תמצית וניל. מסננים את הנוזלים לכלי נפרד לשימוש מאוחר יותר. ומצננים את פרוסות התפוחים.

 

4. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 50 ס"מ ובעובי של חצי ס"מ. מערבבים בקערה סוכר חום ו-1 כפית קינמון. מברישים את הבצק בשמן ובוזקים מעליו שכבה אחידה של תערובת הסוכר והקינמון. מפזרים מעל את התפוחים המקורמלים.

 

5. חותכים את הבצק ל-6 רצועות שוות בעוביין ומניחים זו על גבי זו. חותכים את הערמה שהתקבלה ל-6 חלקים שווים. מניחים כל ערמה בצורה אנכית צמוד זה לזה בתוך תבנית. מכסים ומתפיחים כחצי שעה.

 

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-25 דקות, עד להזהבה. מברישים את העוגה בנוזלי התפוחים מצננים ומגישים.