ירדן הראל מתגוררת בדירה בשכונת בבלי בתל אביב. במסגרת התוכנית "בבית של", החליט מושיק גלאמין לעצב מחדש את חדר השינה שלה ושל בעלה, עומרי. "חדר השינה לא היה מקום מזמין ונעים לשהות בו", אומר גלאמין. "הורגש שבאים לישון בו את הלילה ותו לא. גם ירדן ציינה שאת רוב הזמן היא ובעלה מבלים בסלון, בעיקר מול הטלוויזיה. המטרה היתה להפוך את החדר לחלל נעים, הרמוני, רומנטי ורך, ששני בני הזוג ירצו לשהות בו מעבר לזמן השינה שלהם".

 

הבניין שבו מתגוררים ירדן ובעלה עומרי
הבניין שבו מתגוררים ירדן ובעלה עומרי

 

רכות בחדר שינה משיגים בעזרת טקסטיל ומיטה בצבעים נעימים ולא כהים: "שילבנו בין הרהיטים הנוספים בחדר מגוון שידות וגופי תאורה לשימושים שונים בחלל – גם גוף תאורה מרכזי וגם גופי תאורה קטנים לצד המיטה. הוספנו וילונות בהירים והבאנו מיטה עם גב מיטה מבד - מה שמכניס אווירה של רכות, נעימות וביטחון".

 

>> לפרקים הקודמים:

חדר המשפחה של יעל בר זוהר

חדר השינה של איתי תורג'מן

חדר העבודה של יעל פוליאקוב

חדר הבנות של רותם סלע

הסלון של ג'קי וישראל אזולאי

 

טיפים של גלאמין לעיצוב חדר השינה

תאורה: מנורה למעלה, מנורת לילה ומנורה עומדת. אחד הדברים שאחנו אוהבים שעשינו בחדר של ירדן הוא שני גופי תאורה , בעלי אותה הצורה אבל בגודל שונה – כלומר גוף תאורה אחד קטן על שידה צדית, ובצד השני גוף תאורה עומד. כך מצד אחד יש חיבור בין גופי התאורה , אך יש גם אפשרות להשתמש בגופי התאורה לצרכים שונים. כשמציבים מצדי המיטה גופי תאורה מאפשרים למעשה לשכב במיטה באופן נעים ונוח לקרוא ספר או לצפות בטלוויזיה. תאורה נכונה יוצרת גם אווירה רומנטית כשרוצים.

 

סדינים: כדאי לבחור סדינים מבדים טבעיים ונעימים כמו כותנה או מצעי במבוק. אם לא משתמשים בכיסוי מיטה, חשוב שהמצעים יתכתבו זה עם זה בצבעים בהירים. סדינים מצועצעים ומקושקשים יוצרים בלגאן, לעומת צבעים בהירים עם הדפס פרחים אחד גדול או רקמה עדינה.

 

לאחר השינוי: חלל שמזמין לשהות בחדר גם כשערים (צילום: אלי דסה)
לאחר השינוי: חלל שמזמין לשהות בחדר גם כשערים (צילום: אלי דסה)

 

 

כיסוי מיטה: מומלץ להשתמש בכיסוי מיטה גדול ובהיר, כך גם שומרים על המצעים במהלך היום וגם יוצרים אחידות וניקיון בעיניים כשנכנסים לחדר השינה. נעים להגיע בסוף היום ולהוריד את כיסוי המיטה, ולהיכנס למצעים שנשמרו כל היום. דרך נוספת ליצור אווירה היא כריות נוי מעל כיסוי מיטה.

 

וילונות: כדאי לבחור וילונות רכים שמאפשרים כניסה של אור טבעי לחדר. כשיש חלונות קטנים מומלץ לתלות וילונות ארוכים שנותנים תחושה של חלון או חדר גדול יותר וארוך. הצבעים צריכים להיות בהירים.

 

מראה: לחדר נוספה מראה עומדת – שירדן אמרה שבכלל לא היתה קיימת בבית. בחדר שינה קטן מראה גדולה עומדת ממלאת שתי פונקציות: היא גם מגדילה את החלל והיא גם ניידת וניתנת לתזוזה בהתאם לצורך.

 

ציור/תמונה: הוספנו תמונה בעלת רקע לבן ונייטרלי עם כתמי צבע עדינים. ככה הכנסנו לחלל צבעוניות אך לא בצורה דומיננטית ומשתלטת שמשפיעה על האווירה, אלא רק נותנת טאץ'. אם למשל היינו שמים תמונה גדולה בצבע אדום היא היתה משתלטת על האווירה בחלל.

 

שידות: ליצירת אווירה ססגונית ועיצובית בחדר השינה אין צורך לבחור שתי שידות זהות, אלא דווקא שידות שונות. כדאי שיהיה ביניהן חיבור עיצובי - אם מבחינת הסגנון שלהן ואם צבעים זהים או משלימים. ניתן גם לבחור - כמו שעשינו בחדר של ירדן - רק שידה אחת ובצד השני של המיטה להציב פריט אחר שמתאים בחלל, כמו גוף התאורה העומד.

 

פתרונות אחסון: לחדר, שאינו גדול ומשופע במקומות אחסון, בחרנו מיטה נפתחת עם ארגז נפתח ושידות שונות לחלל החדר. אם בוחרים לאחסן דברים מעל ארון הבגדים, הם צריכים להיות בארגזים סגורים. אם למיטה אין חלל אחסון מובנה, והיא גבוהה מהרצפה, אפשר לאחסן מתחת למיטה בעזרת ארגזי אחסון.

 

הפרק משודר ב''HOT בידור ישראלי''. הפרק הבא ב-Xnet: פינת האוכל של אלירז שדה ואילנית לוי