המרכיבים (ל-4 מנות):

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 קישואים, חתוכים לאורך לפרוסות דקות
  • מלח ופלפל לבן
  • 1 קופסה (160 גרם) טונה עם לימון
  • 100 גרם גבינת ריקוטה או גבינת אורדה או כל סוג גבינה לבנה חצי קשה
  • 1/4 כוס נבטי חמנייה או מיקרו עלים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות הקישואים כ-2 דקות מכל צד עד הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל. מוציאים מהמחבת ומצננים לגמרי.
  2. מסננים מעט את הטונה. מפוררים מעט את הגבינה. מערבבים את הגבינה והטונה היטב.
  3. מניחים כף מהמלית בצד אחד של פרוסת הקישוא יחד עם מעט נבטי חמנייה ומגלגלים. סוגרים בעזרת קיסם או שיפוד קטן. חוזרים על סדר הפעולות בכל פרוסות הקישואים ומגישים. אם לא מגישים מייד, מומלץ לשמור במקרר עד להגשה.