מאת גילי יובל

הגשם והסגריריות שחזויים לשבוע הבא בלונדון הם רק תפאורה להתרחשות הלוהטת של פסטיבל העיצוב שייפתח בעיר. האירוע מתפרש על פני תשעה ימים, 22-13 בספטמבר, וכולל מאות אם לא אלפי הזדמנויות להיחשף לחדשנות ופיתוח בתחומי העיצוב השונים, כמו גם לגלות כשרונות עולים, לחזות בשיתופי פעולה חד-פעמיים ובעיקר ליהנות מסגנון משובח וממזג אוויר סתווי סביר, רגע לפני שהחורף משתלט כליל על הבירה האירופית.

 

> גילי יובל ועודד בן יהודה ידווחו ב-Xnet על שבוע העיצוב לונדון 2014

 

החלק הראשון של הפסטיבל (13-16.9) מתמקד באופנה וכולל תצוגות אופנה לקראת עונת אביב-קיץ 2015, חדרי תצוגה של מעצבי אופנה, טקסטיל והנעלה, השקות בחנויות ויריד מעצבים ענק בסומרסט האוס (רובם דורשים בהזמנה מראש). החלק השני (17-22.9) הוא מפגש פסגה ענק של אדריכלים, מעצבים תעשייתיים, מעצבי מוצר, מעצבי פנים, מעצבים גרפיים, מעצבי תאורה, מאיירים, סטייליסטים, כדרים ואמנים, שאליהם מצטרפים גם אנשי תקשורת וחיי לילה, מסעדנים, מוזיקאים, סטודנטים ותיירים. לונדון, כידוע, היא עיר ענקית, ובהתאם – מצאי התערוכות, החנויות, ההרצאות והיוזמות היצירתיות בה אינסופי: מתצוגת תכלית מקצועית במפעל לייצור פרקטים, שיתוף פעולה בין כדרית ומוזיקאי בבית קפה קטן, יריד עיצוב מסחרי או דווקא רב-שיח ארכיטקטוני.

הגוף התרבותי שמוביל את האירוע הוא מוזיאון ויקטוריה ואלברט, המתפקד כמרכז העניינים ומקיים בין כתליו תערוכות, דיונים, הרצאות וסיורים בגלריות.

מעבר לחוויה המוזיאלית מתקיימים בעיר ירידי עיצוב שמאפשרים לשטוף את העיניים בכל מה שחדש, חשוב ובדרך כלל גם מעניין. חוץ מלהסתובב בין המותגים המציגים, כל יריד מתגאה בפרויקט דגל, בהשתתפות קבוצת מעצבים מובילה.

המרכיב השלישי בקוקטייל העיצוב הלונדוני הוא ההתרחשות בשכונות וברחובות העיר. כאן כבר באמת ברור למה קוראים לזה פסטיבל: החנויות פתוחות עד מאוחר, חדרי התצוגה מגישים קוקטיילים, העיצוב משתלט על הרחוב בדמות מיצבי ענק, יוזמות פרטיות של סטודנטים ומעצבים צעירים, סיורי עיצוב וארכיטקטורה יוצאים מכל סמטה, והסוללה בטלפון הנייד לא יודעת שובע מרוב פעילות.

כשמתכננים נסיעה לשבוע העיצוב כדאי לקחת בחשבון כמה דברים בסיסיים:

1. בלונדון הולכים המון – תרצו או לא תרצו, ביריד, במוזיאון או ברחוב – שרירי הרגליים עובדים שעות נוספות. יש להיערך לכך גם מבחינת נעליים וגם מבחינת תכנון היום: אם תכננתם סיור בוקר ביריד העיצוב 100%design או designjunction כדאי לתכנן לאחר הצהריים סדנה או הרצאה. אם הקדשתם את הבוקר לסיור ממושך ברובע העיצוב של ברומפטון, קחו הפסקת צהריים ארוכה בהייד פארק.

2. בלונדון יורד גשם – אבל ברכבת, במוזיאונים ובחנויות חם מאוד. כל נסיעה של שתי דקות ברכבת תגרום לכם להזיע ומכת הקור שתקבלו ביציאה לרחוב לא תעשה חסד עם המערכת החיסונית. במקום להזיע בסוודרים או לקפוא מקור בג׳קט קל, מומלץ ללבוש 2-3 שכבות דקות ומעיל טוב. וכן, אתם צריכים מטרייה.

3. בלונדון יש אפליקציה מצוינת – קוראים לה citymapper והיא הולכת לשנות את חייכם. לא עוד שעות ארוכות מול מפת הטיוב המסובכת, לא עוד נסיעה במוניות יקרות. מכניסים את הכתובת והאפליקציה מפרטת את כל כלי התחבורה הציבוריים שיסייעו לכם להגיע לאן שתרצו, כולל אוטובוסים, רכבות או צעידה חופשית. היא קלה ופשוטה לתפעול ותגרום לכם להתנייד בעיר כאילו אתם גרים בה שנים.

4. לונדון עם ילדים – אם בחרתם לשלב את הנסיעה לשבוע העיצוב עם נסיעה משפחתית, כדאי לשים לב שלרוב ירידי העיצוב המרכזיים אין כניסה לילדים מתחת לגיל 16. עם זאת, במוזיאונים מוצעות סדנאות עיצוב ופעילוית לילדים.

5. הקפה בלונדון – נוראי. שתו תה.

ועכשיו - להמלצות, שמחולקות לאירועים במוזיאונים, ירידי עיצוב ומתחמים בעיר:

שולחן Solaris של בית העיצוב Lapicida. אם במקרה אתם מגיעים לצ׳לסי

מוזיאונים ופרויקטים מיוחדים:

Victoria and Albert Museum

זו השנה השלישית שמוזיאון ויקטוריה ואלברט הוא השותף המוביל של שבוע העיצוב הלונדוני, ויתקיימו בו מגוון הרצאות, סדנאות וסיורים, לצד תערוכות ומיצבים שהוזמנו במיוחד עבור האירוע ממעצבים מובילים. כל יום יתמקד בנושא אחר, כמו ארכיטקטורה וחומרים, עיצוב גרפי, אינטראקטיב, עיצוב פנים ועוד.

הדמיה לפרויקט בתכנונה של זאהה חדיד בחצר מוזיאון ויקטוריה ואלברט

חצר המוזיאון תוקדש לפרויקט ''The Wish List'', בהשתתפות עשרה מעצבים מובילים דוגמת גארת׳ ניל, זאהה חדיד ופול סמית׳, שבחרו לעבוד עם עשרה מעצבים מסקרנים הנמצאים בתחילת דרכם. האתגר המרכזי עבור הצוותים היה ליצור בחומר אחד בלבד: פרקט.

עבודתו של המעצב גארת׳ ניל בפרויקט Wish List במוזיאון ויקטוריה ואלברט

עוד פרויקט מעניין במוזיאון הוא ''Breathless Beauty-Broken Beauty'', עבודת וידאו שתוקרן כחוויה תלת ממדית ומתחקה אחר החלום של בית בפרברי לונדון. עבודה זו היא תגובה לאחת התערוכות המשמעותיות ביותר בתולדות המוזיאון - ''Destruction of the Country House'' מ-1974 - תערוכה שבחנה את אופיו של בית הפרברים האנגלי, ובמידה מסויימת אף עיצבה אותו. תחנה משמעותית למעצבי פנים.

ואל תחמיצו את התערוכה Disobedient Objects, המוצגת כעת במוזיאון (לתכנית הפעילויות המלאה במוזיאון ויקטוריה ואלברט).

הכניסה למיצבים ולתצוגות הקבע חינם.

מתי: 13-21.9.

איפה ואיך מגיעים: Cromwell Road, London SW7 2RL. מעבר ישיר להולכי רגל מתחנת South Kensington.

A Place Called Home

שיתוף פעולה מקורי ומסקרן בין Airbnb, הרשת לאיתור דירות ומלונות ברחבי העולם, ובין פסטיבל העיצוב: ארבעה מעצבי פנים נקראו לעצב את החדר האולטימטיבי, כזה שלעולם לא תרצו לעזוב ולחזור ממנו הביתה. החדרים מוקמים בארבעה מבנים נפרדים בכיכר טרפלגר (מול הגלריה הלאומית), ונדרשו לבטא משהו מאישיותו של כל אחד מהמעצבים המשתתפים. מי שהתנסה באירוח דרך האתר אולי כבר מכיר את התחושה המוזרה של לחיות לכמה ימים בבית של מישהו זר, עם הרגלי סדר ועיצוב משלו. מי שמתעניין בגלגול הקודם של הפרויקט, בהשתתפות ידוענים כמו מובי וג׳יימס פרנקו מוזמן להסתכל כאן.

סקיצה לחדר שתוכנן במשרד האדריכלים ג׳ספר מוריסון

מתי: 18-22.9, במהלך היום.

איפה ואיך מגיעים: Trafalgar Square, ממש על תחנת Charing Cross, קרוב מאוד גם לתחנות Picadilly Circus או Leicter Square.

עוד משהו: אם חשקה נפשכם בפינוק אמיתי, אל תוותרו על הגלידריה המשגעת שנמצאת מרחק 8 דקות הליכה מככר טרפלגר, קרוב לתחנת פיקדילי סירקוס. קוראים לה ג׳לופו והיא מייצרת גלידה טרייה בטעמים נפלאים (כולל אבוקדו וגם גלידת אספרסו שמימית). זהירות, ממכר (Jelupo. 7 Archer St, W1D 7AU).

Alan Kitching and Monotype

בית הספר לתקשורת (LCC), המחזיק בארכיונים רבים מתחום הדפוס והעיצוב הגרפי בבריטניה, יקיים סדרת אירועים לציון 100 שנה להיוולדם של חמישה מעצבים גרפיים בריטים אגדיים: Tom Eckersley, Abram Games, FHK Henrion, Josef Muller-Brockmann, Paul Rand. עבודתם נחשבת לפורצת דרך בתחום עיצוב ספרים ומיתוג בבריטניה, אך הם התפרסמו בעיקר בזכות עיצוב כרזות.

הטיפוגרף הבריטי אלן קיצ׳ינג יציג בתערוכה סדרה מיוחדת של חמש כרזות - הומאז׳ לכל מעצב - תוך שימוש בגופנים המאפיינים את המעצב הנבחר. עוד יוצגו בתערוכה מודלים מעץ ומתכת של גופנים מאוסף קיצ׳ינג ומאוסף חברת ''מונוטייפ'' הוותיקה, לצד עבודות נוספות של קיצ׳ינג, סדנאות טיפוגרפיה ושיחות. מומלץ למעצבים גרפיים. הכניסה חינם. שיחה עם אלן קיצ׳ינג תתקיים בבמוזיאון ויקטוריה ואלברט ב-13.9, בשעה 14:00 (ללא עלות).

מתי: 13.9-16.10.

איפה ואיך מגיעים: London College Of Communications, Elephant & Castle, SE1 6SB. מעבר להולכי רגל מתחנת Elephant and Castle.

מוזיאון העיצוב

מוזיאון העיצוב יפתח את תערוכת המעצבים השנתית Designers in Residence, בהשתתפות ארבעה מעצבים צעירים ומבטיחים. ''שיבוש'' נבחר להיות הנושא המרכזי לפרויקטים שיציגו, והוא מתייחס לטכנלוגיות מערערות, המצאות פורצות דרך ומגוון הפרעות המובילות תהליכים בעיצוב. התערוכה פותחת את אירועי פסטיבל העיצוב כאשר בשבת תתקיים ברחבי גלריות המוזיאון מסיבה גדולה. כרטיסים למסיבה (12.5 פאונד) אפשר לרכוש כאן.

מתי: התערוכה נפתחת ב-10.9. מסיבת ההשקה ב-14.9.

איפה ואיך מגיעים: Shad Thames, London SE1 2YD. כרבע שעה הליכה מתחנות London Bridge או Tower Bridge.

ArdFood at Roundhouse

חברת העיצוב ''Roundhouse'' תארח בפסטיבל העיצוב תערוכה המאתגרת את הרגלי האכילה. סטודנטים מהפקולטות לקרמיקה בבתי ספר לאמנויות בלונדון, ניו יורק וורשה התבקשו להציג חדשנות ומקוריות בעיצוב כלי שולחן. הכלים יוצגו בחדר התצוגה של החברה, ויכללו עבודות קרמיקה, זכוכית, שיש, אבן ועץ. קולקציה נבחרת אף תעבור לייצור מסחרי.

מתוך תערוכת כלי האוכל ב-RoundHouse

מתי: 15-20.9, במהלך היום.

איפה ואיך מגיעים: 11 Wigmore Street, London, W1U 1PE. חמש דקות הליכה מתחנת Oxford Circus.

ירידי עיצוב:

Design Junction

יריד עיצוב בינלאומי לריהוט, תאורה ועיצוב מוצר. לצד מותגי יוקרה מוכרים, נפוצים או אקסלוסיביים אפשר למצוא כאן גם מעצבים עצמאיים בתחילת הדרך וחברות יצרניות תעשייתיות. בין הפרויקטים המעניינים שיוצגו ביריד: חברת ''Blackbody'' תציג מיצב המורכב מ-2,700 נוריות לד בעיצובו של ג׳ייק דייסון, שיוביל את המבקרים לחלל התצוגה של  גופי תאורה. מתחם יצרני שבו יועתקו סטודיות של מעצבים ואומנים יאפשר לקהל להתבונן בטכניקות נגרות ותהליכי עיצוב של רהיטים, עבודות חיתוך זכוכית, עיצוב תאורה וטכניקות צביעה.

התכניות העיונית של היריד תיפתח בהרצאה של המעצב אלברטו אלסי, על המתח שבין יצירתיות ופונקציונליות בעבודתו. במהלך היריד יתקיימו שיחות, הרצאות והקרנות סרטים בהשתתפות מעצבי על, ארכיטקטים, מעצבי פנים ואנשי נדל''ן מובילים. היריד ממוקם בבניין משרדים משנות ה-60, כאשר משרדו של אלסי הופקד על עיצוב בית הקפה שיפעל במקום. לאתר היריד.

כמה: 10 פאונד בכניסה, 8 פאונד ברכישה מראש באתר.

מתי: 18-21.9.

איפה ואיך מגיעים: The Sorting Office 21-31, New Oxford Street London WC1A 1B. תחנת טיוב: Holborn.

100% design

היריד הוותיק מתקיים בפעם ה-20 וממשיך לקבץ שמות ומותגים מובילים מרחבי העולם. חללי התצוגה מחולקים לעיצוב פנים (כולל שוק אמנים מבטיח של קרמיקה, טקסטיל וזכוכית), משרדים, בנייה ירוקה וחומרים אקולוגיים, מטבחים וחדרי אמבטיה. כל חלל הוא הזדמנות פז לזהות רעיונות חדשים, מעצבים מבטיחים ומבט מוקדם על פרויקטים משותפים, יוזמות וחידושים, המוצגים לראשונה ביריד. השנה מתארחות בו תשע מדינות: ארגנטינה, צרפת, גנואה, אסטוניה, ליטא, פקיסטן, איטליה (ונציה), כווית וסין (שנזן). על המיצב המרכזי השנה אחראית NBBJ, קבוצה בינלאומית מסקרנת של מעצבים וארכיטקטים, שאמונה בין היתר על משרדיהן של גוגל, אמאזון וסמסונג.

הדמיה של ''קרוסלת הייצור'' שתפעל ביריד ותחבר בין מעצבים ובעלי מקצוע
קולקציית קרמיקה של Faye Toogood
גופי תאורה של Ebb & Flow

במסגרת חגיגות ה-20 תיפתח תערוכה שבה יוצגו פריטי עיצוב שהושקו בו לראשונה; יתקיים אירוע פצ׳ה קוצ׳ה בהשתתפות מעצבים בריטיים תחת הכותרת ''20''; פיליפ סטארק ישיק סדרת אריחי קרמיקה בעיצובו; תתקיים סדרת הרצאות ושיחות בשיתוף מגזין Wallpaper*, ועוד הרבה אירועים שיצוייו, יצולמו וישותפו ברשתות החברתיות. לאתר היריד.

כמה: 15 פאונד.

מתי: 17-20.9.

איפה ואיך מגיעים: Earls Court Exhibition Centre 2, Warwick Road, SW5 9TA. תחנות Earl's Court או West Brompton.

Decorex International 2014

היריד המסוגנן שסוגר את שבוע העיצוב ממוקם הרחק ממרכז העיר, בטירה גרגוריאנית ליד גני קיו, ויותר מ-300 מעצבים יקחו בו חלק. על אף שהוא מצהיר על שילוב בין גבוה לנמוך, יוקרתי ופשוט, הנטייה המובהקת היא ליוקרתי, שלא לומר מלכותי, או בעצם: פשוט יקר. ועדיין, זהו אחד הירידים המעניינים, בשל התפאורה ובזכות השילוב המקורי שמארגניו יצרו השנה בין עיצוב לאמנות.

שמונה ציורים מהמאה ה-18 של האמן ויליאם הוגארת׳ (מאוסף מוזיאון סר ג׳ון סואן) נבחרו כהשראה עבור שמונה מעצבים. בחלל הכניסה ליריד יוצגו הפרשנויות העיצוביות העכשוויות של כל אחד מהציורים. אחרי הכניסה, אין ספק שהחלל השני המעניין יהיה הבר, שעליו מופקד הטריו הבינלאומי ''Les Trois Garcon'', שאחראי על כמה מהברים המסוגננים והשיקיים ביותר בסצנה הלונדונית. לאתר היריד.

מתי: 21-24.9.

איפה ואיך מגיעים: Syon House, Syon Park Brentford Middx, TW8 8JF. מתחנת Boston Manor זו הליכה של 15 דקות עד לטירה, או באוטובוס שמספרו E8. מומלץ להתעדכן באתר היריד על הסעות ממרכז לונדון.

Tent

יריד עיצוב בינלאומי בהשתפות כ-300 חברות מ-29 מדינות, המציגות רהיטים, גופי תאורה ושאר חידושים בתחום עיצוב הפנים. חובבי הסגנון הסקנדינבי לא ירצו לפספס את התערוכה ''100% Norway'', שתציג את שורשיו של העיצוב בנורווגיה ותכלול מוצרים חדשים ואבות טיפוס בפיתוח, וכן את התערוכה ''Danish Made'', שבה יציגו בוגרי הפקולטות לעיצוב ולאדריכלות בדנמרק רהיטים בהשראת עיצוב דני מסורתי.

גוף תאורה של חברת Curiousa Curiosa, שיוצג ביריד Tent

לצד אלה יתקיימו עוד כמה יוזמות מעניינות, כמו שיתוף פעולה בין אמני קראפט בריטים לאדריכלים, הצצה לסצנת העיצוב בטוקיו ותערוכת איורים ועיצוב כרזות מפולין. לאתר היריד.

מתי: 18-21.9.

איפה ואיך מגיעים: Old Truman Brewery, Hanbury Street, London, E1 6QR. קרוב לתחנת הרכבת העלית Shoreditch Highstreet ותחנת הטיוב Liverpool Street.

Open Houses

אמנם לא חלק ישיר מפסטיבל העיצוב, אבל מי שמגיע לכאן לסוף השבוע ירוויח את אירוע ''בתים פתוחים'' השנתי של לונדון. יותר מ-800 מבנים, דירות, גלריות, חנויות ובניינים פותחים את דלתותיהם ומאפשרים הצצה חופשית, החל ממבנים מודרניים ומסקרנים וכלה בבתים ויקטוריאניים בני מאות שנים. התוכנית הענפה כוללת גם פעילויות מותאמות לילדים, תחרות צילומי ארכיטקטורה, הרצאות ודיונים וחגיגה עירונית אחת גדולה. זו גם הזדמנות להיקלע לשיחות מקומיות בנושאים בוערים כמו שימור עירוני, תשתיות, ג׳נטריפיקציה וכמובן תקציבי פיתוח - דיונים בהשתתפות תושבים ומקבלי החלטות - ולהחליט לבד אם הדשא של השכן ירוק יותר. רשימת האירועים המלאה, המלצות ומפות ניתן למצוא באתר האירוע הרשמי.

מתי: 20-21.9 ברחבי העיר.

שכונות שיקיימו אירועים מיוחדים:

Chelsea Design Quarter

ב-15.9 יתקיימו בשכונת צ׳לסי האליטיסטית מגוון אירועים הממוקדים בתחום עיצוב הפנים. זו ההזדמנות להסתובב כאן ולהיכנס לסדנאות ושיחות עם יצרנים מקומיים ומעצבים פעילים, להצטרף לסיורים פתוחים בגלריות, בבתים ובסטודיות ולהתבונן מקרוב על תהליכי עבודה של מעצבי רהיטים, אמני תאורה ועוד. מומלץ לחזור לשכונה בסוף השבוע (19-20.9), שבו גלריית רוקה של ארכיטקטית העל זאהה חדיד תהיה פתוחה למבקרים ויתקיימו בה סיורים בהדרכת אדריכלי החברה. זהו אחד המבנים המרשימים, החל בקונספט, עבור בבחירת החומרים ועד הפרטים הקטנים (ביקור בשירותים הוא בבחינת חובה כאן). הכניסה חופשית ואין צורך בהרשמה מראש. למפה ולפירוט האירועים ברובע העיצוב בצ׳לסי.

גלריית רוקה: Roca London Gallery ,Station Court Townmead Road ,London SW6 2PY.

איך מגיעים לגלריה: לוקחים רכבת עלית לתחנת Imperial Wharf ועוברים את הכביש, או לוקחים טיוב לתחנת Fulham Broadway וצועדים כרבע שעה.

Brompton Design District

אזור ברומפטון נמצא בקרבת מוזיאון ויקטוריה ואלברט. כיאה לשכנים לא יחסכו כאן באירועים, מסיבות וסיורים. מלת המפתח היא ''השקה'': כמעט ואין מותג עיצוב באזור שלא ישיק במהלך השבוע קולקציה חדשה, שיתוף פעולה חד פעמי, מיצב מיוחד, טכניקה חדשנית ומה לא. בין האירועים: תערוכת עיצוב סקנדינבית המוקדשת כולה לעיצוב בממדים זעירים, השקה מקומית של פרויקט OikosGoogleGlassLab#, המאפשר למעצבים ואדריכלים להתנסות במשקפי גוגל ככלי עזר שימושי בתהליכי עבודתם (הפרויקט הוצג לראשונה בשבוע העיצוב האחרון במילאנו), מחווה לארכיטקטית הצרפתייה שרלוט פריאנד והשקת קולקציה איקונית משותפת לבית העיצוב האיטלקי Cassina ומותג האופנה לואי ויטון.

ההיי-לייט כאן הוא פרויקט Brompton Bicycle, שבו לצד סיורי עיצוב רכובים יועתק לשכונה מפעל ברומפטון (שאחראי על המצאת האופניים המתקפלים), שיאפשר למבקרים להציץ מקרוב בתהליכי עיצוב, ייצור ופיתוח של אופניים, כולל הדגמות, מפגשים עם מהנדסים ובוני אופניים (והזדמנות לעצב אופניים בהתאמה אישית).

מתי: 15-19.9.

איך מגיעים: תחנת South Kensington או Knightsbridge.

Islington Design District

מי שחדרי תצוגה ענקיים, פרקטים ושטיחים מקיר לקיר לא מדברים אליו, ומחפש חוויה נגישה ופשוטה  – שכונת איזלינגטון במזרח העיר תספק בדיוק את האתנחתא העיצובית-תרבותית הזו. חנות העיצוב המשגעת ''SMUG'', שכולה שיר הלל לטעם טוב, תהפוך בשבוע העיצוב לתחנת התרעננות הכוללת קפה ומאפה, הרצאות קצרות, פוטנציאל מינגלינג משובח ושופינג איכותי.

בית הקפה והגלריה SMUG

ברחבי השכונה יתקיימו מגוון שיתופי פעולה בין אמנים ומעצבים, וגם כמה תערוכות. המעניינת בהן תתקיים בגלריה של חנות העיצוב העכשווי twentytwentyone, שבה יוצגו (ואף יימכרו) רהיטים וחפצים מאוסף המעצבים הבריטיים רובין ולוסיין דיי. למעט התערוכה יוצגו בגלריה קולקציות רהיטים ותאורה חדשות. לכל האירועים ברובע איזלינגטון בשבוע העיצוב.

איך מגיעים: תחנת טיוב highbury & Islington.

Fitzrovia Now

האזור המרכזי בלונדון, ששוקק ביומיום גלריות לאמנות, שואו-רומים, חנויות עיצוב, מטבחים ותאורה, מתכונן אף הוא לשבוע שכולו השקות, מינגלינג וטעם טוב. עיקר ההתרחשות יהיה ביום רביעי 18.9, מ-17:00 ועד הלילה: כל חנות וגלריה תזמין אתכם לדרינק על חשבון הבית ולהצצה בקולקציות החדשות. ברחוב שילוב בין חברות עיצוב איטלקיות כמו ''דומוס'' לבין מותגי עיצוב אנגליים מקומיים, שרק מחכים שיגיע ספטמבר כדי להציג את הבשורה שלהם. באזור הרבה מסעדות טרנדיות מוצלחות, בעיקר ברחוב שארלוט (בשבוע הזה כדאי להזמין בהן מקומות מראש). לכל האירועים בשכונת פיצרוביה ולמפה.

איך מגיעים: תחנות טיוב Tottenham Court Road, Googde Street, Oxford Street.

 

Shoreditch Design Triangle

אם לוח הזמנים מאפשר לכם רק יום אחד להסתובבויות, ואתם חייבים לסמן וי על השכונה הכי מדוברת, לוהטת ומגניבה בעיר, הרי שתבחרו בשורדיץ', שמקבצת תחת קורת גג אחת מעצבים, חנויות קונספט, אמנים, גלריות, פאבים, בתי קפה והרבה התרחשות אורבנית תוססת. במרכז העניינים יעמוד מלון הבוטיק ACE, שבו תיפתח תערוכת Super Stimuli בשיתוף מגזין Modern Design Review. התערוכה, בהשתתפות רשימה מכובדת של מעצבים ובהם מרטינו גמפר, מייקל מריוט ופביין קפלו, תנסה לאתגר את מבקרי המלון במיצבים, אובייקטים מקוריים או מניפולציות על אובייקטים קיימים.

מלון ACE. צילום: Andrew Meredith

תערוכה נוספת בהשתתפות מעצבים מקבוצת המחקר פאבריקה האיטלקית תציג פרשנויות לריטואליים יומיומיים, באמצעות התייחסויות לחומר וצורה. התיאור נשמע מעורפל, יישמע כך כנראה עד לרגע פתיחת התערוכה, ועדיין - שווה לבדוק מה בישלה הקבוצה הייחודית, שמשלבת מעצבים גרפיים, מעצבי מוצר, אדריכלים ומאיירים.

מעבר לתערוכות, לסדנאות ולרבי-השיח שיתקיימו במלון, הגלריות והחנויות בשכונה יהיו פתוחות עד מאוחר. שתי נקודות ציון מעניינות כאן הן הכניסה לתחנת הרכבת Shoreditch highstreet, שבה יוקם מיצב צבע ניסיוני בגובה שלושה מטרים (פירוט ותמונות כאן), ומוזיאון ג'ריף, שיארח את התערוכה השנתית לקרמיקה, בהשתתפות יותר מ-50 אמנים. לכל האירועים, למפה ולשעות פעילות.

כתובת מלון ''אייס'': 100 Shoreditch High Street, E1 6JQ.

כתובת מוזיאון ג'ריף: 136 Kingsland Road, E2 8EA. לתערוכת הקרמיקה במוזיאון ג׳ריף.

איך מגיעים: תחנות רכבת עלית Hoxton Street, Shoreditch Highstreet, תחנת טיוב old street.

Queens Park Design District

מתחם עיצוב שייחנך השנה לראשונה, ובהתאם לרוח החלוצית יקיים כמה אירועים יוצאי דופן. בין האירועים ששווה לפקוד: The Rag and Bone Man - בית מלאכה פתוח ובו האמן הבריטי פול פיברנק יבנה בזמן אמת מיצבים, רהיטים ואובייקטים מחלקים שפורקו מכלי רכב וגרוטאות. Picnic in the Park - פיקניק שמח ורווי אלכוהול שיערוך הסטודיו לעיצוב של רוזלין וילסון, ובסיומו יוזמנו האורחים לצייר על קירות הסטודיו. Spontaneous Creativity - מעצבת הנעליים האוונגרדית ג׳ורג׳ינה גודמן מזמינה אמנים ומעצבים ליצור ולהציג בסטודיו שלה. מומלץ להגיע בשבת, 20.9, כדי ליהנות ממסיבת ההשקה הרשמית של אירועי פסטיבל העיצוב בשכונה. לרשימת האירועים, מפה ופרטים נוספים.

איך מגיעים: תחנת רכבת עלית Queens Park, או תחנת טיוב Kilburn Park (אזור קצת לא נעים בלילה. חשוב לשמור על ערנות).

Clerkenwell Design Quarter

אזור קלרקנוול (העצום) יארח לראשונה, לצד סטודיות פתוחים וחדרי תצוגה, את פסטיבל "AND" לסרטי עיצוב ואדריכלות. למי ששבע מחדרי תצוגה, טפטים ומשטחי עץ, ורוצה חוויה יצירתית יותר – מומלץ להגיע לספרייה היצרנית של ''לונדון קולג' אוף פאשן'', שתקיים במהלך השבוע סדנאות עיצוב נעליים, סקירת טרנדים וחומרים חדשים, בהנחיית מורי הקולג'. לפירוט על הסרטים, למידע על משתתפים ושעות פעילות בחדרי תצוגה. למידע על סדנאות ההנעלה בלונדון קולג׳ אוף פאשן.

איך מגיעים: חדרי התצוגה מתפרשים ברחבי מרכז העיר. ''לונדון קולג' אוף פאשן'' נמצא מהלך שתי דקות הליכה מתחנת oxford circus.