כשראיתי בחנות טבע עדשים שחורות החלטתי לנסות ולהכין מהן סלט עם שעועית מש וירקות שונים. חשוב לי שהאוכל שאני מכינה יהיה צבעוני, ולכן החלטתי ללכת על מגוון ירקות וקישוט של חמוציות שלמות.

 

התוצאה היתה משובחת, ושילוב המרכיבים יצר טעם ומראה נפלאים - וכל זה מלא בריאות. מה נרצה יותר?

 

>> עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

כ-3 מנות

 

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) עדשים שחורות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שעועית מש
  • 2 גבעולי סלרי דקים קצוצים
  • 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל כתום חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • עלי נענע מ-3 גבעולים
  • חופן חמוציות שלמות ללא סוכר
  • 4 כפות גרעיני חמנייה קלויים

 

לרוטב

  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית או אבוקדו
  • 1 כפית דבש או סילאן או סוכר דמררה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. משרים את שעועית המש במים במשך לילה (כ-8 שעות).
  2. מבשלים את המש והעדשים בסירים נפרדים כ-20 דקות, עד שהן מתרככות, אך עדיין נותרות נגיסות (כמו שמכינים פסטה אל דנטה).
  3. מסננים את המש והעדשים, מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את שאר המרכיבים.
  4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים.
  5. מפזרים מעל את גרעיני החמנייה ומגישים.