יעל בר זוהר, בעלה גיא זו-ארץ ושני בניהם מתגוררים בבית פרטי ברמת השרון, שאליו עברו לפני כשנה. בר זוהר, שמעידה על עצמה שהיא ילדת טבע, תמיד חלמה על בית עם גינה. הפעם החלום התגשם. מושיק גלאמין הגיע לביתה של חברתו הטובה, במטרה להפוך את חדר הילדים לחדר משפחה כדי שגם ההורים יוכלו ליהנות ממנו. בעיני גלאמין, יעל היא קודם כל אמא, והיא מסכימה: "משפחה זה הדבר הכי חשוב שיש לך".  

 

כאן גרים בכיף. יעל בר זוהר וגיא זו-ארץ (צילום: רועי חביב)
כאן גרים בכיף. יעל בר זוהר וגיא זו-ארץ (צילום: רועי חביב)

 

בחדר המשפחה מבלים בני משפחת זו-ארץ חלק נכבד מהיום. כאן יעל ושני הבנים שלה בונים פאזלים, מספרים סיפורים, משחקים בצעצועים, רוקדים לצלילי שירים, עושים צחוקים – ובקיצור, מוציאים אנרגיות שבלעדיהן הבנים היו שוברים את הקירות. בחדר המשפחה הדגש היה על הילדים, אך למושיק היה חשוב להפוך את החדר לחלל שבו גם המבוגרים יוכלו ליהנות, ובמלים אחרות: שחדר המשפחה יהיה מקום מזמין ומפנק. את הפוף הגדול – רהיט הישיבה היחיד בחדר שמיועד למבוגרים - הוא המיר במערכת ישיבה מודולרית נוחה שכוללת כורסאות מזמינות. במקום ללכת על קו אחיד, הכורסאות והכריות שונות אחת מהשנייה מבחינת בדים וטקסטורות, אך כולן שומרות על גוון כללי של כחול.  "גם מבוגרים נמצאים בחדר הזה - כמו ההורים וסבא וסבתא, בזמן שהם משחקים עם הילדים. רצינו להפוך את החדר הזה למקום שיהיה נוח ונגיש לכולם", אומר גלאמין.

 

 

מסדרים ב
מסדרים בסלסילות
מסדרים בסלסילות
סלסלאות

עיצוב חדר משפחה: טיפים מהתוכנית

  • מקומות ישיבה שמותאמים גם לילדים וגם למבוגרים. לילדים מתאים בדרך כלל כיסאות קטנים, שטיח שיהיה נעים לשבת עליו ופופים. למבוגרים, ובמיוחד כשמדובר בסבא וסבתא כמו במקרה של יעל בר זוהר, חשוב שיהיו מקומות ישיבה שנוח לשבת עליהם ושקל להתרומם מהם.
  • אחסון: שילוב בין מקומות אחסון פתוחים ונגישים לילדים לבין מקומות אחסון סגורים, כדי לדלל את העומס בעיניים. חשוב למקם צעצועים, ספרים וארגזי תחפושות בגובה העיניים שלהם, כך שהם יוכלו לקחת את הדברים בעצמם, ואילו אלמנטים שדורשים פיקוח של מבוגרים – עדיף שיהיו ממוקמים גבוה יותר.
  • שטיח: גם בחדר משפחה שיש בו פרקט, כדאי להניח שטיח שקל להזיז אותו בבית. בקיץ אפשר לגלגל את השטיח ולמקם אותו בצד, ובחורף מחזירים אותו.

 

יעל בר זוהר לא מכניסה טלוויזיה לחדר המשפחה

 

בניגוד לחדרי משפחה רבים, בחדר הזה לא תמצאו טלוויזיה, וזה בהחלט לא במקרה. "אוי-אוי-אוי", אומרת יעל באירוניה, "מה נעשה בלי טלוויזיה?" ומסבירה: "אני מעדיפה שהם ישחקו מאשר יישבו מול הקופסה".

 

סדר הוא אחד הנושאים הכאובים ביותר בכל הקשור לחדרי ילדים, וגם יעל מודה שהיא לא מסתדרת טוב עם בלגאן. בעיני מושיק הפתרון שהיא בחרה היה נכון – לסדר את הדברים בתוך קופסאות וסלסילות. מה שהוא ממליץ זה לבחור מגוון סלסילות שחלקן זהות, עשויות מאותם חומרים או משתייכות לאותו סגנון עיצובי. כדי שהכל ייראה מסודר עוד יותר, מומלץ להעדיף סלסילות סגורות, עם מכסה, על פני סלסילות פתוחות.

 

בחדר המשפחה של הזו-ארצים יש שידת מגירות מפלסטיק שקוף, כי כמו בחדרי ילדים של משפחות רבות בארץ, הנוחות מנצחת. מושיק לא מוכן לתת לזה לקרות, ומחליף את השידה הגנרית בשידת עץ קלאסי בסגנון רטרו, שגם היא מאפשרת חלוקה וסדר במגירות. לדבריו, חדר משפחה לא חייב להיות "ילדותי"; מאחר שילדים גדלים, הוא העדיף לבחור פריטי עיצוב ואקססוריס שיוכלו לשמש את יעל בהמשך השנים גם במקומות אחרים בבית, או אפילו באותו חלל (אם היא תרצה לשנות את הייעוד שלו). השילוב הססגוני בין האבזרים השונים השיג אווירה קלילה יותר.

 

כריות בצבעים שונים מסייעות ליצור אווירה קלילה
כריות בצבעים שונים מסייעות ליצור אווירה קלילה

 

המטרה היא להשיג חדר שנעים לשבת בו ולשהות בו. ארגזי אחסון מגוונים שמתאימים זה לזה מבחינה עיצובית מסייעים לשמור על הסדר. בסוף היום יהיה קל לילדים לסדר את הצעצועים והמשחקים בעצמם וכך לצמצם מריבות עם ההורים על הבלגאן.

 

שילוב הפריטים יוצר את האווירה. לדוגמה, שילוב בין שני שטיחים עם אותו הדפס, באותו הגודל , אך בצבעים שונים. מערכת הישיבה שנבחרה היא מודולרית – כלומר בעלת חלקים נפרדים שניתן להזיז ולשנות את מיקומם בהתאם למשחקים של הילדים בחלל, לדרך בה המבוגרים רוצים לשבת עם הילדים – וגם הם יתאימו בהמשך לחדר אירוח של ילדים מתבגרים, למרפסת גדולה, או אפילו לקחת כל אחת מהן בנפרד לחדר האישי של הילדים.

 

כמו כן, השילוב של האבזרים הולבש על כמה פריטים קלאסיים: שידת הווינטאג' והשטיחים בעלי ההדפס הקלאסי, שיוצרים תחושה של חדר משפחה פחות ילדותי. בהמשך החדר הזה יוכל להפוך להיות חדר מחשבים לילדים, חדר לימודים, חדר עבודה להורים או חדר אירוח לילדים מתבגרים.

 

הטיפ של מושיק הוא להעז בשילוב בין פריטים, כדי להטביע חותם אישי ולא ליצור חדר משוכפל. הוא ממליץ גם לשלב בחדר פריטים אישיים של המשפחה: על מנת לאפיין חדר משפחה, מומלץ להכניס משהו אישי מחיי המשפחה: תמונות, חפץ שנקנה בטיול משותף – כך זה לא יהיה סתם עוד חדר מסוגנן, אלא עם שיוך ואופי.

 

  • "בבית של" עולה היום (1.9) וישודר בימים ב'-ד' בשעה 22:00 בהוט בידור ישראלי. בכל פרק מבקרים בביתו של מפורסם ישראלי - ומשדרגים לו פינה בבית
  • מחר: נכנסים לחדר השינה והארונות של איתי תורג'מן