השף שאול בן אדרת פותח את המסע הקולינרי בחלקה הכפרי של גיאורגיה בביקור בכנסיית הצלב שבעיר העתיקה מצחטה, ופוגש שם את צביקה פולק, מדריך טיולים ב"נתור" (מקבוצת ישראייר). פולק מספר על המקום החשוב ביותר בגיאורגיה מבחינה דתית – המקום שבו לפני כ-1,800 שנה שכנעה נינו הקדושה את המלך הגיאורגי להתנצר, ויחד איתו הפכה האומה הגיאורגית כולה לנוצרית. פולק ממליץ גם על אזורים יפהפיים בגיאורגיה שכדאי לטייל בהם – החל מהקווקז הגבוה על גבול רוסיה, דרך אזורי חקלאות משופעים במים ועד לדרום המדברי.

 

בעיירה קאחתי פוגש בן אדרת את ניק רבזישווילי, ממלא מקום שגריר גיאורגיה בישראל, ולומד מאביו של ניק, גיאורגי, להכין צ'חקולי – קדרת צלעות טלה מבושלות ביין, עגבניות ועשבי תיבול.

 

משם הוא ממשיך לפארק הירוק בורג'ומי – נינה מיכשווילי מספרת לו על הפארק שקיים כבר מאות שנים. במקום שרידים מהתקופה הרומית, ונהר הבורג'ומולה הזורם במרכזו של הפארק. המים המינרליים הנובעים מבטן האדמה בבורג'ומי נודעו כבר לפני כאלפיים שנה בסגולותיהם הבריאותיות השונות. לאחר שבן אדרת טועם מהנביעה עצמה הוא מבקר במפעל המקומי המבקבק את המים ושולח למכירה ביותר מ-40 מדינות ברחבי העולם.

 

במסעדת טארלווה במצחטה פוגש שאול בן אדרת את השחקנית והקומיקאית רבקה מיכאלי, שמסבירה לו בדיוק איך אוכלים חינקלי, הכיסון הגיאורגי המפורסם, חצ'פורי עם הביצה, ואיך משלבים את עשבי התיבול בארוחה. הם ממשיכים לביקור ב"שאטו מוחראני" – יקב שנמצא בתוך ארמון בסגנון צרפתי. סלומה סקדזה מארחת אותם בשאטו, שהוקם בעקבות ביקור של הנסיך מוחרבטוני בצרפת. הוא החליט להקים שאטו צרפתי בגיאורגיה, והוא החל לייצר יין מהכרמים שבשטח האחוזה בשנת 1876. הם טועמים יינות כמו שאף קפיטו צ'אצ'ה ומוסקט בחברת היינן פטריק הונף, שמספר על ייחודם של היינות המקומיים.