לאחרונה השתתפתי בסדנה ליצירת מנדלה. הייתי סקפטית, אבל תוך כדי עבודה התחלתי להתחבר וליהנות מהשלווה והשקט שיצירה כזו מעניקה. המשכתי והתנסיתי גם בבית. עשיתי מעשה פשוט, והוא הצליח מעבר למצופה: הדפסתי דוגמאות של מנדלות, וצביעתן תפסה את ארבעת הילדים - מהגדולה ועד הקטן. בהמשך החלטתי לאתגר אותם ואותי, ויחד ציירנו לבד מנדלות. למרות התוצאה מהרהיבה, אין צורך בידע מוקדם או בכישרון ציור מיוחד.  

 

עוד בעשו בעצמכם

>>עשרות דפי צביעה מיוחדים לילדים

>> בניית צעצועים מנייר בלבד

>> יצירות מקסימות ממנקה מקטרות

 

מהי מנדלה?

 

פירוש המילה מנדלה בסנסקריט הוא "מעגל" או "מרכז", ויש טוענים כי הפירוש המדוייק הוא "מעגל מקודש". המנדלה היא יצירה במעגלים והיא עשויה לכלול צורות ואלמנטים גרפיים שונים. מה שמייחד אותה היא נקודת המרכז, שכן כל מנדלה מתחילה מנקודת האמצע. המנדלות כוללות בעיקר אלמנטים מעולם הצומח והחי וניתן לראות בכולן מוטיב חזק של דימיון וחיבור לטבע.

 

 

מנדלה בעיצוב אישי

 

 המעגל הפנימי. כל מנדלה מתחילה מנקודת האמצע (צילום: אביבית ירקוני כהן )
המעגל הפנימי. כל מנדלה מתחילה מנקודת האמצע (צילום: אביבית ירקוני כהן )

 

החומרים

 

  • קנבס מתוח/ בריסטול/ נייר/ או כל משטח אחר.
  • עפרון
  • מחק
  • מחוגה או כלי עגול בקוטר הרצו
  • צבעים למילוי השטחים וציור: בצביעה על נייר כדאי לצבוע בצבעי עפרון, אקריליק או צבעי מים. בצביעה על קנבס אני ממליצה על אקריליק – זמינים, פשוטים לעבודה ומתייבשים במהירות
  • לכה אקרילית על בסיס מים או ספריי לכה
  • מכחולים
  • כוס מים לשטיפת מכחולים

 

ההכנה

 

1. אני בחרתי לצייר את המנדלה על קנבס, אך כמובן שניתן לצייר את המנדלות על נייר או בריסטול או כל משטח שמתאים לציור וצביעה, ולדלג לשלב הבא.

אפשרי: בציור על קנבס, אני נוהגת תחילה לצבוע את המשטח בצבע בסיס לבן, ליצירת משטח אחיד ויפה. מדובר בהרגל עתיק שלי וממש לא חובה.

  

 צביעת הקנבס בצבע בסיס  (צילום: אביבית ירקוני כהן )
צביעת הקנבס בצבע בסיס (צילום: אביבית ירקוני כהן )

 

2. משרטטים מעגל ומוצאים את נקודת האמצע, רצוי עם מחוגה ואפשר עם צלחת או כל כלי עגול אחר. ניתן לשרטט עוד עיגולים מאותה נקודת אמצע ולחלק אותה לחלקים סימטריים. החלקים לא חייבים להיות שווים ואפשר גם לבחור במרווחים שונים ביניהם.

 

 שרטוט המעגלים. החלקים לא חייבים להיות שווים ואפשר גם לבחור במרווחים שונים  (צילום: אביבית ירקוני כהן )
שרטוט המעגלים. החלקים לא חייבים להיות שווים ואפשר גם לבחור במרווחים שונים (צילום: אביבית ירקוני כהן )

 

3. מתחילים לצייר בעיפרון בין העיגולים שציירנו בשלב הקודם: ניתן לצייר פרחים, צורות גרפיות, קישוטים או כל מוטיב שעולה על דעתכם. ניתן גם, כמובן, רק למלא שטחים בצבע או בטקסטורות שונות. הכי חשוב שתמצאו את הנקודה שלכם – אם בצבע ואם בצורה. ניתן לשלב גם מילים, אותיות או טקסטים שאתם מתחברים אליהם.

 

ניתן לשלב גם מילים, אותיות או טקסטים שאתם מתחברים אליה (צילום: אביבית ירקוני כהן )
ניתן לשלב גם מילים, אותיות או טקסטים שאתם מתחברים אליה (צילום: אביבית ירקוני כהן )

 

 

6. לאחר שהציור מתייבש, מומלץ לצפות אותו בשכבת לכה שתשמור על הגוונים של הציור, תימנע הצטברות אבק ותקל על הניקוי.

 

7. מניחים לייבוש מלא ומתהדרים במנדלה אישית.  

 

מוכנה לחגים. מנדלת רימונים (צילום: אביבית ירקוני כהן )
מוכנה לחגים. מנדלת רימונים (צילום: אביבית ירקוני כהן )

 

והעיקר, נסו ואל תפחדו. התחילו מדף פשוט עם איזה סוג צבע שאתם מכירים ותתחברו, תשחררו, תתמסרו ותתמכרו לעיגולים.

 

  • אביבית ירקוני כהן היא בעלת בלוג היצירה הכל טוב

 

 


עינב גלילי וטל שחם


האינטלקטואלית והקשוחה

  

  • המתאמנת: עינב גלילי, 35, חיה עם בן זוג, מנחה בערוץ 2.

  • המאמנת: טל שחם, 40 פלוס, נשואה + 3, מדריכת כושר ב"קלאבס פיטנס" בתל ברוך.
  • מתאמנים יחד: חצי שנה. מתאמנות פעמיים-שלוש בשבוע, אימון של כשעה וחצי.

 

עינב גלילי: "טל אינה יודעת רחמים. אני מפחדת ממנה וגם לא נעים לי לחפף כי לידה אני נראית כמו סופגנייה"

 

טל שחם: "עינב חששה ממני, בשלב מסוים אמרתי לה שאם היא מחפשת מאמנת ברמה שלי, זו רק אני"

 

הכרנו כך

 

שחם: "עינב חיפשה מישהי ברמה. היא רצתה אחת כמוני אבל לא אותי כי היא חששה ממני. בשלב מסוים אמרתי לה שאם היא מחפשת מאמנת ברמה שלי, זו רק אני, הצעתי שתנסה אותי".

 

גלילי: "בעבר נרשמתי להרבה חוגים ולא התמדתי. אני צריכה איום מאוד ספציפי כדי להתמיד, ויש משהו בזה שקבעתי עם אדם מסוים שגורם לי ללכת. חוץ מזה, עם טל העבודה יותר אינדיבידואלית, יש לה עיני רנטגן והיא יודעת בדיוק מה אני צריכה ועל אילו חלקים בגוף צריך לעבוד יותר. את זה אי אפשר לקבל בעבודה בקבוצה כי בקבוצה עובדים על הצרכים של כולם".

 

שחם: "הדינמיקה בינינו מושלמת. היא אינטלקטואלית ואינטליגנטית ברמות גבוהות מאוד, יודעת מה שהיא רוצה, ביצועיסטית נהדרת. אני נהנית איתה בכל שנייה".

 

גלילי: "יש בה משהו מאוד רציני. אין לה סבלנות לחוסר רצינות ומריחות. באים, עובדים, קורעים את התחת. זה מתאים לי".

 

האימונים שלנו

 

שחם: "אני תופרת לכל מתאמן את החליפה שמתאימה לו. במקרה של עינב אני בונה אימון בדופק גבוה שגם מחזק את השרירים. עינב הייתה רקדנית ויש לה גזרה דקה ומדהימה, ומטרת האימון היא לשמור על שריר ארוך, לא לעשות בודי בילדינג. האימון כולל חמש דקות של משקולות והשאר איגרוף עם שק ותרגילים שלקוחים מאומנויות לחימה, בעיקר קונג-פו, שזה הרבה בעיטות שמחזקות את הבטן, הידיים, הרגליים, הישבן והגב".

 

גלילי: "טל מצליחה להזיז לי את התחת, שזה כבר הישג כי אני מהעצלניות. פעילות אירובית רגילה מאוד משעממת אותי והאימון שלה כולל פעילות אירובית בלי לסבול משעמום. אני גם אוהבת תנועה חכמה, כזאת שיש בה קואורדינציה, שיווי משקל ודיוק, ואת זה אני מוצאת באימון שלה. האימון של טל שובר את כל המוסכמות. לא צריך לעשות כפיפות בטן בשביל לחזק את הבטן. אני בועטת, מתאגרפת ויוצאת עם תחושה ששריר הבטן עבד חזק".

 

שחם: "עינב לא זקוקה לתרגילי מוטיבציה. היא באה בכיף, לא מתפשרת, תמיד תמצא זמן להתאמן. אני אוהבת את המקצוענות שלה".

 

גלילי: "היא אשה שאינה יודעת רחמים. אני מפחדת ממנה וגם לא נעים לי לחפף כי אין לה טיפת שומן בגוף ולידה אני נראית כמו סופגנייה".

 

שחם: "אני מייעצת לה גם בנושא התזונה. בהתחלה היא הייתה מגיעה אלי בבוקר עם פיתה, אמרתי לה, 'לא אצלי, אם את צריכה פחמימה בבוקר, תאכלי לחם מלא, אפילו לא קל', כי אני נגד כל מאכלי הדיאט. אני מבקשת ממנה לחלק את התפריט היומי לארוחות קטנות ולא לשכוח לאכול משהו כל שעתיים. אני ממליצה לאכול מכל פרי הארץ: פירות, ירקות, חיטה. לצערי היא גם אוכלת בשר. לפני האימון אני נותנת לה קפה אספרסו ואחרי האימון בננה, כדי לתת לשרירים שעבדו אנרגיה מיידית".

 

גלילי: "יש לה דעות ברורות על תזונה, אני מודה שבזה אני קצת פחות צייתנית, כי אני אוהבת ג'אנק פוד, אבל היא עדיין לא איבדה תקווה".

 

יחסינו לאן

 

שחם: "אני כמו אמא שלה וגם כמו חברה אוהבת. לצערי, אין לנו יחסים מחוץ לאימון כי אנחנו מאוד עסוקות, אבל בסוף האימון אנחנו יושבות חצי שעה לקשקש כנשים".

 

גלילי: "היחסים שלנו הם בעיקר סביב האימון, אבל אני מכורה לה".

 


בוני גינצבורג ואיתמר סולמי


הספורטאי והחבר

 

  • המתאמן: בוני גינצבורג, 40, נשוי + 2. כדורגלן ושוער נבחרת ישראל בעברו, מגיש ספורט בערוץ 1.

  • המאמן: איתמר סולמי, 30, נשוי ("מחכה לילד"), מאמן כושר ב"הולמס פלייס" בקניון עזריאלי בתל אביב.
  • מתאמנים יחד: שנה וחצי. פעמיים בשבוע, אימון של שעה.

 

הכרנו כך

 

גינצבורג: "חבר משותף שלנו המליץ עליו וחשבתי ששווה לתת לו צ'אנס. אני אמנם בוגר וינגייט ויכולתי לעשות אימון כזה לבד, אבל תמיד טוב שיש מישהו מקצועי צמוד אליך, שבונה תוכנית מסודרת, ויודע איך וכמה לעבוד".

 

סולמי: "חשוב לציין שזה לא רק בגלל אותו חבר. כשבן אדם משלם כסף עבור אימון אז הוא רוצה את המאמן הטוב ביותר".

 

גינצבורג: "יש בינינו דינמיקה נהדרת. באימון אנחנו צוחקים הרבה וזה מוסיף ולא גורע מהחלק המקצועי. יש תוכנית עבודה ויודעים מראש על מה הולכים לעבוד באותו יום, אבל אם אני מרגיש שקבוצת שרירים באותו יום עייפה, לא עושים כלום בכוח, כי אני לא מתכונן לאולימפיאדה ולא צריך להרוג את עצמי".

 

סולמי: "לבוני יש חוש הומור והוא ציניקן במובן החיובי של המילה. האימונים איתו מתנהלים ברוח טובה, אבל אנחנו שומרים על מידת הרצינות הדרושה לאימון אפקטיבי. אני זה שמחליט איזה תרגיל עושים ואין דבר כזה שלא אוהבים תרגיל מסוים, כי לא אוהב משמעו לא יכול. חייבים לעשות גם את התרגילים שלא אוהבים כדי לאמן את כל הגוף".

 

האימונים שלנו

 

סולמי: "אנו עובדים על שריפת שומנים ואימוני כוח כי בוני אוהב מאוד קוביות בבטן. את הפעילות האירובית במכון הוא עושה לבד ואיתי הוא עושה אימון משקולות בחדר הכושר כשהמטרה לחזק ולבנות שריר, אבל מאחר שבוני הוא ספורטאי שהתאמן כל חייו, הוא מאוד חזק ועובד במשקלים גבוהים עם מעט חזרות".

 

גינצבורג: "אני לא בעניין של להיות מר עולם ולכן אנחנו עובדים על כוח וחיטוב השריר, לא על ניפוח".

 

סולמי: "אני לא צריך לדרבן אותו ולהחדיר בו מוטיבציה. הוא חי ונושם ספורט ואימונים כל חייו. מה שכן, צריך לטפוח לו על האגו ולומר 'איזה יופי של שריר קיבלת', וזה מדרבן אותו ליותר".

 

גינצבורג: "כל חיי התאמנתי ונהניתי מזה, בהבדל קטן: כשהייתי כדורגלן שילמו לי בשביל להתאמן והיום אני משלם בשביל זה".

 

סולמי: "התזונה לדעתי אפילו חשובה יותר מהספורט, כי אם תזלזל בה תיראה רע יותר מאשר אם תחפף בספורט. אם אנחנו עובדים למשל, על סבולת שריר, אמליץ שלפני האימון הוא יאכל פחמימות כדי לתת לשריר אנרגיה. אם אנחנו עובדים על גדילה של שריר אמליץ לו לאכול חלבונים מיד לאחר האימון. אם רוצים להוריד את אחוזי השומן למינימום, אני ממליץ שלא לאכול הרבה פחמימות ובטח לא מטוגנים, מתוקים או כל דבר שיכול להפוך בגוף לשומן. אם בוני לא היה מקפיד על תזונה ועל אימון, היה קורה לו מה שקרה להרבה כדורגלנים שהפסיקו לשחק וגידלו כרס".

 

גינצבורג: "ברור לי שלאיתמר יש ידע בנושא ואנחנו מדברים גם על תזונה, אבל בגדול אני בא מרקע שיש בו מודעות לנושא ואני יודע מה מותר ומה אסור ומתי לאכול".

 

יחסינו לאן

 

סולמי: "יש מתאמנים שאיתם זה רק אימונים נטו, אבל עם בוני נוצרה מערכת יחסים מעבר לאימון".

 

גינצבורג: "למרות שאני לא רואה אותו בתדירות שבה אני רואה את החברים הטובים שלי, מדי פעם אנחנו יוצאים לשתות יחד וזה תמיד כיף".

 

איתמר סולמי: "אנחנו שומרים על רוח טובה אבל גם על מידת הרצינות הדרושה לאימון אפקטיבי"

 

בוני גינצבורג: "כשהייתי כדורגלן שילמו לי בשביל להתאמן והיום אני הוא זה שמשלם"

 


סנדרה רינגלר וגיא ז'אן


היפה והתובען

  

  • המתאמנת: סנדרה רינגלר, 33, רווקה, סטייליסטית בהפקות של קטלוגים ובהפקות אופנה.

  • המאמן: גיא ז'אן, 30, רווק. מדריך במכון הכושר גראז' ברמת החייל.
  • מתאמנים יחד: שנתיים וחצי. פעמיים-שלוש בשבוע, אימון של שעה ורבע.

 

הכרנו כך

 

ז'אן: "ראיתי אותה הולכת בים עם חברה, ניגשתי אליה והצעתי לה להצטרף אלי לאימון כושר. עשיתי את זה כי היה בה משהו ששידר בריאות ושמחת חיים. היא הסכימה לאימון ניסיון ומאז היא אצלי".

 

רינגלר: "שלוש סיבות גרמו לי לבחור במאמן אישי. האחת, האימון המקצועי, השנייה, מחויבות להגיע לאימון, הסיבה השלישית: החברה. יש בינינו דינמיקה מיוחדת כי גיא הוא אדם חם ומלא אנרגיה. הוא מאוד רציני, לא מחפף. אם יש בינינו מתח מיני? ממש לא. גיא אמנם נראה טוב, אבל מההתחלה החיבור שלנו היה על בסיס ידידותי ומקצועי בלבד. הוא גם לא מנסה אחרת כי הוא מאוד מקצועי".

 

ז'אן: "מה פתאום מתח מיני? מאמן מקצועי צריך לדעת להפריד בין חברות ובין הפן המקצועי. חשוב לתת למתאמנת תחושה שהיא באה למשהו מקצועי. אסור למאמן לעבור את הגבול כי בקלות הוא עלול לפגוע בשמו הטוב ולהפסיד לקוחות. הדינמיקה בינינו מדהימה. האנרגיות שלה זה משהו מטורף, היא מתאמנת חזק, עם המון אמביציה ורצון והיא כל הזמן עם אנרגיות חיוביות, מחייכת, וזה משפיע לטובה על האימון".

 

האימונים שלנו

 

ז'אן: "האימון נועד לחיטוב הגוף. סנדרה צריכה להגיע רבע שעה לפני האימון, לחימום על אחד ממכשירי האירובי. האימון מתחיל עם תרגילי גמישות, מתיחות ובטן, ולאחר מכן עובדים על חיטוב השרירים. אני עובד איתה במשקלים נמוכים והרבה חזרות. השאיפה להגיע לגוף מחוטב בעבודה איטית ונכונה. פעם בשבוע אנחנו עושים אימון כושר בפארק שעובד יותר על שריפת שומנים. "סנדרה נוסעת ועובדת המון והזמן שלה קצר, אבל למרות כל העומס היא קובעת שלושה אימונים מראש. אכפת לה מהמראה שלה, זה כרטיס הביקור שלה. חשוב לה לנצל כל רגע באימון. יש לה מוטיבציה ואני מצדי דוחף ומפרגן, נותן לה להרגיש שהיא בכיוון הנכון".

 

רינגלר: "מתאים לי שאנחנו עובדים על חיזוק וחיטוב ולא על ניפוח השרירים. גם בימים שאני מגיעה בלי אנרגיות הוא מכריח אותי לעבוד, לא מוותר ולא נותן לי לחפף".

 

ז'אן: "יש לי את האני מאמין שלי בנושא תזונה, יותר חלבונים ופחות פחמימות ולא לשלב פחמימות וחלבונים באותה ארוחה, כי כל דבר בנפרד מתעכל יותר טוב. צריך לאכול שלוש ארוחות מסודרות ביום, לאכול פרי או חטיף בין ארוחה לארוחה, ואת הארוחה האחרונה לאכול ב-7-8 בערב ולעולם לא ללכת לישון על בטן מלאה. סנדרה מאוד מקפידה על תזונה בריאה והיא יודעת שהיא לא יכולה להתאמן ולאכול כל מה שהיא רוצה".

 

רינגלר: "גיא אמנם מדבר איתי על תזונה, אבל הייתה לי מודעות מאוד גבוהה לנושא עוד לפני שהגעתי אליו, כך שקשה לומר שהוא התזונאי שלי".

 

יחסינו לאן

 

ז'אן: "אני לא נכנס לחיים הפרטיים של המתאמנים שלי. אני יודע שהאנשים האלה, בעיקר אם הם מפורסמים, מחפשים באימון את השקט הנפשי".

 

רינגלר: "הקשר שלנו בעיקר מקצועי, אבל קורה שהשיחות גולשות לפעמים לנושאים אישיים יותר. מעבר להיותו איש מקצוע מצוין, גיא הוא אדם טוב, פתוח, רגיש ומישהו שאני סומכת עליו".

 

גיא ז'אן: "אסור למאמן לעבור את הגבול כי בקלות הוא עלול לפגוע בשמו הטוב ולהפסיד לקוחות"

 

סנדרה רינגלר: "אין בינינו מתח מיני. גיא נראה טוב אבל מההתחלה החיבור שלנו היה על בסיס ידידותי ומקצועי בלבד"

 


רודריגו גונזלס ועידן ודרריו


השחקן והוותרן

  

  • המתאמן: רודריגו גונזלס, 24, רווק, מנחה בערוץ הילדים, משחק ב"רובין הוד" וב"הסוד של רודריגו".
  • המאמן: עידן ודרריו, 25, חי עם בת זוג, מדריך כושר אישי במכון הכושר "אבריבאדי" בתל אביב. בוגר מכון וינגייט בתחומי כושר וספינינג ובוגר קורס התזונה של יאיר קרני.
  • מתאמנים יחד: כארבעה חודשים. פעמיים-שלוש בשבוע, אימון של שעה.

 

הכרנו כך

 

גונזלס: "בעבר התאמנתי עם מאמנת שהגיעה אלי הביתה רק כדי לשמור על כושר, אבל חיפשתי משהו יותר רציני כי לא הרגשתי טוב עם הגוף שלי וחששתי לגרום לעצמי נזק בלתי הפיך באימון לא נכון. חברים משותפים המליצו לי על עידן, נפגשתי איתו וביקשתי ממנו לאמן אותי בצורה רצינית".

 

ודרריו: "כבר מהאימון הראשון נוצר בינינו חיבור טוב. בכל אימון אני מרגיש שאני מכיר אותו יותר, נחשף לעוד פן אצלו. כשיחד עם העבודה רואים גם תוצאות, נוצרת אינטראקציה חיובית, מה גם שעם רודריגו הכול נעשה עם חיוך".

 

גונזלס: "עידן עובד הרבה עם אנשים כמדריך כושר, הוא מכיר היטב את העבודה וזה נותן תחושה של ביטחון. אבל מעבר למקצוענות שלו אני מרגיש שהוא גם מקשיב לי, ואם יש תרגילים שאני פחות מתחבר אליהם אז הוא מיד מחפש תרגיל אחר שעובד על אותו שריר. זה יוצר תחושה טובה ואימון שהוא גם אפקטיבי וגם כיפי".

 

ודרריו: "אני נגד דיקטטורה של מדריך שקובע אימון ולא זז מהתוכנית. לכל תרגיל או מכשיר יש אלטרנטיבה. האימון צריך להיות מקצועי, אבל שהמתאמן לא ירגיש חלילה שהוא סובל".

 

האימונים שלנו

 

ודרריו: "רודריגו מופיע מול קהל, ולכן היציבה ושרירי בטן חזקים מאוד חשובים לו כי קל יותר להוציא קול מהבטן כשהשרירים חזקים. אני עובד איתו על כל השרירים, אבל שם דגש על חיזוק השכמות, שרירי הטרפז, הגב והבטן, שחשובים ליציבה טובה. אני לא עובד איתו על ניפוח שרירים אלא על חיזוק השריר והבנייה שלו, ואנחנו עושים את זה בשיטת הפירמידה: מתחילים תרגיל במשקל נמוך עם הרבה חזרות ומסיימים במשקל גבוה ומעט חזרות. אנחנו עושים את האימון בדופק גבוה כדי להוריד מאגרי שומן.

 

גונזלס: "ידענו מלכתחילה שהמטרה היא לא להפוך אותי לשוורצנגר, אלא לבנות צורה לגוף. מלבד האימון אני רץ, שוחה, משחק כדורגל. לעידן יש המון ידע והוא כל הזמן מסביר לי על כל שריר ושריר, על מה אנחנו עובדים, ואיך לעבוד נכון. כבר לאחר חודשיים של עבודה הרגשתי שהגב שלי התיישר, וכשאני מוריד את החולצה ומסתכל במראה אני רואה צורה של גוף, וגם אנשים מסביבי רואים את ההבדל".

 

ודרריו: "רודריגו מגיע לאימון עם הכי הרבה מוטיבציה בעולם, אבל קורה שלפעמים הוא מגיע עייף אז עושים כמה תרגילים שמעוררים את הגוף והוא מתעורר ומתחיל לעבוד. בעניין התזונה אני לא נכנס לפרטים של תפריט. רודריגו לא שמן ואין לו נטייה להשמנה. חשוב לי כמדריך שישמור על תזונה מאוזנת, שאחרי אימון יאכל ארוחה עשירה בחלבונים, שיאכל שלוש ארוחות מסודרות ביום ושלא יתפתה לאכול שטויות. הייעוץ שלי הוא יותר בגדר טיפים והמלצות".

 

גונזלס: "אני דווקא אוהב לאכול הכול ובעיקר בשר. אבל כשאני שומע את ההמלצות של עידן, אני מבין שאפילו בלי להתכוון לכך אני בדרך כלל לא מגזים באכילה, אני משתדל לאכול בריא ובטח שלא אוכל בשתיים בלילה".

 

יחסינו לאן

 

ודרריו: "לצערי שנינו מאוד עסוקים והיחסים בינינו הם בעיקר מקצועיים".

 

גונזלס: "ברור לשנינו שהמפגש הוא לצורך אימון. כשאני מגיע למכון אני יודע שזאת הולכת להיות שעת עבודה ולא בילוי".