מרכיבים
20-15 עוגיות
- 1 בננה גדולה בשלה מאוד
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 20 גרם חמאה מומסת או 2 כפות שמן קוקוס נוזלי (אל תוותרו על החמאה או שמן הקוקוס – הם חיוניים למרקם העוגיות)
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- 1/2 כוס קמח לבן
- 1/2 כוס (65 גרם) קמח מלא (אפשר להמיר ב-1/2 כוס נוספת של קמח לבן)
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר איכותי
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים את הבננה בקערה ומועכים אותה למחית. מוסיפים לקערה את השמן, החמאה (או שמן הקוקוס) ותמצית הווניל, ומערבבים.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
- יוצקים לתבנית עוגיות בעזרת כפית ומשטחים אותן (חשוב לשמור על מרווחים בין העוגיות, כי הן מתפשטות בזמן האפייה).
- אופים 25-20 דקות, עד להזהבה - העוגיות עדיין יהיו רכות כשייצאו מהתנור, ולאחר שיתקררו יהיו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי ומאחסנים בכלי אטום.