מרכיבים

20-15 עוגיות

 

  • 1 בננה גדולה בשלה מאוד
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 20 גרם חמאה מומסת או 2 כפות שמן קוקוס נוזלי (אל תוותרו על החמאה או שמן הקוקוס – הם חיוניים למרקם העוגיות)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/2 כוס (65 גרם) קמח מלא (אפשר להמיר ב-1/2 כוס נוספת של קמח לבן)
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר איכותי

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את הבננה בקערה ומועכים אותה למחית. מוסיפים לקערה את השמן, החמאה (או שמן הקוקוס) ותמצית הווניל, ומערבבים.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.
  4. יוצקים לתבנית עוגיות בעזרת כפית ומשטחים אותן (חשוב לשמור על מרווחים בין העוגיות, כי הן מתפשטות בזמן האפייה).
  5. אופים 25-20 דקות, עד להזהבה - העוגיות עדיין יהיו רכות כשייצאו מהתנור, ולאחר שיתקררו יהיו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי ומאחסנים בכלי אטום.