השף שאול בן אדרת יוצא למסע קולינרי בגיאורגיה. בעיר הבירה טביליסי הוא פוגש את צביקה פולק, מדריך טיולים ב"נתור", שלוקח אותנו לסיבוב בבירת גיאורגיה העתיקה, שאותה הקים המלך האגדי וחטנג על גדות נהר הקורה.

 

בשוק הססגוני שבטביליסי פוגש בן אדרת את רבקה מיכאלי, גיאורגית גאה. בין פירות וירקות עסיסיים הם קונים גם שלל גבינות ודגים שונים ומשונים. משם הוא ממשיך למחוז קאחתי, לפגישה עם ניק רבזישווילי, ממלא מקום שגריר גיאורגיה בישראל. שם הם מכינים, בעזרתו של גיאורגי, אביו של ניק, מנה מסורתית בשם "קאומה", קדרה של איברים פנימיים של כבש, בצל, פלפל ירוק ועלי טרגון.

 

גיאורגיה בכלל ומחוז קאחתי בפרט נודעים בגידול יין עוד מימי קדם. למשפחות רבות יש מספר דונמים של כרמים, והן מפיקות יין בשיטות ביתיות שעברו מדור לדור. שאול פוגש את ליקא גיורגדזה, רעיית ממלא מקום שגריר גיאורגיה בישראל, ויחד הם מבקרים במראני, חדר היין המשפחתי, ועוקבים אחר תהליך הכנת החצ'יטאלי, יין לבן גיאורגי טיפוסי.

 

כמעט כל ארוחה בגיאורגיה מלווה בשוטי – הלחם הגיאורגי המסורתי. סופיה מאקשווילי, מדריכת טיולים, מארחת את שאול במאפייה טיפוסית, בה הלחם המוארך נאפה על דפנות תנור אבן דמוי באר.

 

משם חוזר שאול לטביליסי, לסיור בבית הכנסת "שערי תפילה" שבתוך העיר העתיקה. הרב מאיר קוזלובסקי, שליח חב"ד בטבליסי, מספר כי הקהילה היהודית נמצאת בגיאורגיה מתקופת חורבן בית ראשון, ובתור הזהב שלה מנתה כ-160 אלף יהודים. כיוון שהיהודים נמצאים במדינה אלפי שנים, הם נטמעו בתרבותה וגיאורגיה היא אחד המקומות היחידים בעולם הנקיים מאנטישמיות.

 

רבקה מיכאלי ושאול בן אדרת מקנחים את היום בצ'ורצ'חלה, נקניק מתוק עם אגוזים העטוף ברכז ענבים מזנים שונים, ובלדר (יריעות פרי מיובש) מפירות שונים.