מרכיבים
24 פיצות קטנות בקוטר 10 ס"מ
- 250 גרם (3/4 1 כוס) קמח לבן
- 250 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
- 1 כף שמרים יבשים
- 2 כפיות סוכר חום
- 1 כפית מלח
- 6 כפות שמן זית
- 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים פושרים
תוספות
- רוטב עגבניות
- רוטב פסטו או טפנד זיתים ירוקים
- טפנד זיתים שחורים
- זיתים שחורים וירוקים, מגולענים
- עגבניות שרי אדומות וצהובות
- גבינת מוצרלה
- גבינה צהובה פרוסה
- פלפלים בצבעים שונים
אופן ההכנה
- מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבלים כמה שניות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המים והסוכר, ולאחר שהם נטמעו בקמח מוסיפים גם את המלח והשמן. לשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 10-7 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- לשים את הבצק כדקה, כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים את הבצק ל-24 כדורים שווים, ומרדדים כל אחד מהם לעיגול בקוטר של 10 ס"מ.
- מציירים על הבצק דגלי מדינות באמצעות התוספות השונות. למשל: דגל יפן מגבינת מוצרלה ועגבניית שרי; דגל גרמניה מזיתים שחורים, רוטב עגבניות ועגבניות שרי צהובות; דגל איטליה מרוטב פסטו, גבינת מוצרלה ורוטב עגבניות; או דגל דנמרק מרוטב עגבניות וגבינה צהובה.
- מניחים את הפיצות בתבנית או על רשת אפייה ואופים 15-10 דקות, עד שהבצק מזהיב.
עוד מתכונים שכיף להכין עם הילדים: