מעבר להתפשטות כמעט מוחלטת, התייחדות עם מזגן 3 כוח סוס והצטיידות בכוס בירה קרה – המאבק בחום ובלחות תמיד נראה מורכב יותר מההתמודדות עם קור. מלחמות המים המודרניות, לא אלה המתרכזות בהשתלטות על משאבים וכרוכות בהרוגים, אלא מלחמות שמערבות גופיות רטובות והשפרצות ללא אבחנה, כבר הפכו מזמן למסורת בכמה מדינות – גם הפחות חמות שבהן.

 

מתאילנד ועד פולין בואכה תל אביב, לפניכם כמה ממלחמות המים הכיפיות שאליהן תוכלו להצטרף בכל קיץ.

 

אם אתם רוצים להתכונן ולהפוך ללוחמי מים עשויים ללא חת, המדריך הבא יסביר לכם כיצד לעשות זאת בקלות, כולל הדרכות על בגדים מתאימים ואיפה להסתיר "תחמושת" בשטח.

 

שיא באקדמיה: קרב בלוני המים שנכנס לספר גינס

 

זה לא פסטיבל, אבל עדיין שווה אזכור: ב-27 באוגוסט, 2011, החליטו הסטודנטים באוניברסיטת קנטאקי בלקסינגטון, ארצות הברית, לקחת כמה שעות הפסקה מהמחששה ולשבור שיא גינס.

 

הם ארגנו את קרב בלוני המים הגדול אי פעם: 8,957 סטודנטים השתתפו בו, ו-175,141 בלוני מים נזרקו בו. הסרטון למעלה ממחיש את ההכנות ואת האירוע עצמו.

 

שלושה ימים של H2O: פסטיבל סונגקראן, תאילנד

 

פסטיבל המים סונגקראן (Songkran) נערך במסגרת חגיגות ראש השנה התאילנדי בכל רחבי המדינה השמחה הזו, כולל כמה שכונות מרכזיות בבנגקוק. זו נחשבת למלחמת המים הגדולה והמושקעת בעולם, ובמלחמה כמו במלחמה: ישפריצו עליכם מאקדחים קטנים, מתתי מקלע אימתניים, דליים שלמים יעופו מהחלונות, והחגיגה תמשך עם ריקודים, מוזיקה והרבה, הרבה אלכוהול.

 

כמו כל מסורת ארוכת שנים, יש גם משמעות סימבולית להתזת המים: אלה אמורים לשטוף מכם את כל הרע, ולעתים מוסיפים למים גם עשבים ריחניים כדי שתתחילו את השנה החדשה עם ריח טוב. הפסטיבל מתקיים בכל שנה בין ה-13 ל-15 באפריל ונחגג גם בבורמה, בקמבודיה ובלאוס.

 

 

גם הפולנים רוצים: יום שני הרטוב

 

חגיגות "יום שני הרטוב" ("סמיגוס-דינגוס" בשפת המקומיים) הן חלק בלתי נפרד מהיום השני של חג הפסחא בארצות קתוליות - ובעיקר פולין, בסלובקיה ובצ'כיה. בארצות הברית, מלחמות מים בהיקף קטן יותר מקובלות גם בקרב קהילות יוצאי פולין.

 

בעבר נחגג החג בצורה מעט לא נעימה ל-50% מהצדדים, כשבנים היו מעירים בנות על-ידי שפיכת דלי מלא מים על ראשן התמים. היום, הפולנים כבר התיישרו עם שאר העולם, וכולם פשוט זורקים מים על כולם. בחלק מהמקומות מכבי האש מצטרפים לחגיגה, מסיעים את הכבאיות שלהן לכיכר מרכזית, ומפעילים את זרנוקיהם החזקים על כל מה שזז.

 

 

ממוסד ומכובד: קרב אקדחי המים בסיאול, דרום קוריאה

 

המתח שבניהול יחסים עם השכנה הבעייתית מצפון בוודאי יעורר הזדהות גם כאן, והדרום קוריאנים מרגיעים את עצמם מאז 2013 בפסטיבל אקדחי מים מכובד בגודלו ובאופיו. זה מתרחש בדרך כלל בסוף יולי, עת רחובות השכונה סינצ'ון בסיאול מתמלאים בהמון דרום קוריאנים חביבים שרק דבר אחד מעניין אותם: להירטב ולהרטיב.

 

בניגוד ליום שני הרטוב ואפילו לפסטיבל סונגקראן שבתאילנד, מלחמת המים בסיאול ממוסדת למדי, וכוללת אזורים "נטראליים" שבהם אסור להשפריץ מים; במקום זאת, יש בהם דוכני אוכל ושתיה, הופעות מחול, סטים של די.ג'ייז והופעות.

 

 

תוצרת מקומית: מלחמת המים בתל אביב

 

ב-2014, מלחמת המים המסורתית בתל אביב היתה אמורה לחגוג עשר שנות השפרצות בכיכר הבימה, אך המלחמה בעזה שיבשה את התוכניות, ובמקום אלפי מקומיים ותיירים שמחים עם אקדחי מים קיבלנו את "צוק איתן".

 

מדובר באחת ממלחמות המים המסוקרות והשמחות בחלק זה של העולם, ולנו נותר רק להתרפק על סרטוני שנים עברו ולקוות שב-2015, שום אזעקה לא תפריע את חגיגת ההשפרצות השנתית.

 

 

רטיבות ספונטנית

 

ואם אתם מתיירים לכם בבירות מרכזיות שלא השכילו לאמץ מלחמות מים, תוכלו לעתים להיות מופתעים לטובה. מקומות שונים בעולם לא מתהדרים בחגיגות רשמיות, אך החום הכבד מוציא גם את העמים החורפיים ביותר לרחובות עם אקדחי מים.

 

במוסקבה, למשל, זה בדיוק מה שקרה בקיץ של 2010, עת התאספו להם כמה מאות מתושבי העיר בכיכרות וציננו אחד את השני בעזרת התזות מים.