קשה למצוא פשטידה קלה יותר להכנה: מאדים מעט כרשה קצוצה בשמן או במיקרוגל, מערבבים עם שאר המרכיבים – ושולחים לתנור. הפשטידה נהדרת גם בלי הכרשה (וכך הילדים גם לא יחפרו כדי להוציא אותה החוצה).
ותודה לחברתי רבקה, שנתנה לי את המתכון.
>> מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים
מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ
- 1 כפית שמן זית
- 1/2 כוס כרשה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
- 4 קופסאות (1 ק"ג) קוטג'
- 4 כפות גדושות קמח
- 4 ביצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מחממים את השמן במחבת ומאדים את הכרשה עד שהיא הופכת לשקופה. לחלופין, אפשר לאדות את הכרשה במיקרוגל: שמים אותה בכלי קטן עם השמן, מחממים 2 דקות, מערבבים ומחממים 2 דקות נוספות.
- מעבירים את הכרשה לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב היטב.
- לעוד מתכוני פשטידות
- לחצו כאן