כמו רבים אחרים, אני נוהגת להכין פשטידות לעתים קרובות – ויש לכך כמה סיבות טובות: הן טעימות, משביעות, מהירות להכנה וקל להיות אתן יצירתיים. כל מה שצריך זה מתכון בסיסי טוב, שבכל פעם מוסיפים לו תוספת אחרת כדי לקבל טעם חדש.

 

הפעם בחרתי להכין פשטידת בצל מקורמל. הקרמול נוצר כשמטגנים את הבצל עם חמאה ומעט סוכר דמררה - שילוב שמוסיף לפשטידה המון טעם ויוצר ריח נפלא בעת האפייה.

 

>> עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

  • 50 גרם חמאה
  • 2 בצלים פרוסים
  • 1 כף סוכר דמררה
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט
  • 250 גבינה מלוחה (צפתית, בולגרית פטה או שילוב ביניהן)
  • 1/2 כוס (50 גרם) + 3 כפות נוספות של גבינת אמנטל מגוררת
  • 1/3 כוס קמח מלא
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3 ביצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הבצלים. מערבבים מעט ומוסיפים את הסוכר. מחממים תוך ערבוב עד שהבצלים מקבלים גוון זהוב. מכבים את הלהבה.
  3. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים (למעט 3 כפות מהגבינה) ויוצקים לתבנית. מפזרים מעל את 3 כפות הגבינה שנותרו.
  4. אופים כ-25 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.