מרכיבים

6 קציצות

 

  • 900 גרם בשר בקר טחון (מומלץ להשתמש בתערובת של צוואר ואנטרקוט)
  • 4 בצלים בינוניים
  • 1 כפית שמן
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את הבצלים לפרוסות דקות. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית-נמוכה ומטגנים את הבצל לאט, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מזהיב היטב ומתקרמל. מצננים לטמפרטורת החדר.
  2. לאחר שהבצל התקרר מעבירים אותו לקערה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים היטב. מניחים במקרר ל-30 דקות, כדי לתת למרכיבים להתאחד.
  3. מעצבים מהבשר שש קציצות בקוטר של כ-8 ס"מ (רצוי להיעזר ברינג).
  4. משמנים קלות מחבת ומחממים אותה היטב על אש גבוהה.
  5. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד לדרגת עשייה מדיום-וול.
  6. מגישים בלחמנייה עם בצל סגול וקטשופ.

 _________________________________________________________________________

 

רוצים להשקיע? הכינו את הלחמניות לבד

 

מרכיבים

6 לחמניות

 

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן (רצוי להשתמש בקמח ללחם, שנמכר בכל רשתות השיווק)
  • 1 כף (9 גרם) שמרים יבשים או 25 גרם (1/2 חבילה) שמרי "שמרית"
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן סויה
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים
  • 1 כפית מלח

 

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 3 כפות שומשום

 

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים במשך 2 דקות.
  2. מוסיפים את הביצה, השמן, המים ולבסוף גם את המלח. לשים במשך 8 דקות.
  3. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומעצבים כל חלק לצורת כדור. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 25 דקות נוספות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה וזורים עליהן שומשום. אופים כ-18 דקות, עד להזהבה.

 _________________________________________________________________________

 

רוצים ממש להשקיע? הגישו את המנה עם ספגטי קטשופ!

 

כדי להפוך את ההמבורגר שלכם למשהו ממש מיוחד, תוכלו להגיש אותו עם ספגטי קטשופ. מדובר בקטשופ רגיל, שמוקרש עם ג'ל מיוחד (שנקרא פלקסי ג'ל) ומעוצב לצורת ספגטי באמצעות ערכה הכוללת מזרק וצינורית.

 

את הערכה ואת הג'ל אפשר לרכוש ברשת "לגעת באוכל" ובאתרים באינטרנט שמתמחים בחומרים ובציוד לבישול מולקולרי.

 

מרכיבים

  • 240 מ"ל (1 כוס) קטשופ
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים
  • 20 גרם פלקסי ג'ל

 

כלים מיוחדים

  • ערכה לעיצוב ספגטי

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר קטן את כל המרכיבים. מביאים לרתיחה תוך ערבוב ומסירים מהאש.
  2. מעבירים את הנוזל למזרק ומזריקים אותו לתוך הצינור. מניחים את הצינור בקערה עם מי קרח, כדי שהנוזל ייקרש.
  3. מזריקים לצינור מים באמצעות המזרק, כדי לדחוף מתוכו החוצה את ספגטי הקטשופ.

 

  • שחר דבח הוא השף של רשת המרכזים הקולינריים לגעת באוכל