סלט מרענן וטעים, עם רוטב חמצמץ ומעט חריף.
קל מאוד לגוון את הסלט הזה, בהתאם למה שיש בבית: את המלפפונים, למשל, אפשר להחליף בפפאיה ירוקה, בקולרבי או במקלוני גזר; את אגוזי הקשיו בבוטנים קלויים; ואת הכוסברה בפטרוזיליה.
>> עוד מתכונים בדוקים שתמיד מצליחים - בבלוג של חני הראל, "לימון וג'ינג'ר". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
4-3 מנות
- כ-1/2 ק"ג מלפפונים
- 1/2 בצל סגול
- חופן גדול של עלי כוסברה קצוצים
- 1/3 עד 1/2 כוס אגוזי קשיו
לרוטב
- 1/4 עד 1/3 כוס מיץ לימון
- מלח או מעט רוטב דגים
- 1 כף סוכר לבן
- 1 פלפל צ'ילי טרי, פרוס דק
- 3 שיני שום, קלופות וכתושות
- 2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
- חוצים את המלפפונים לאורכם, ובעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים שבמרכזם. חותכים לפרוסות אלכסוניות בעובי של כ-1/2 ס"מ, ושמים בקערה.
- מקלפים את הבצל, פורסים אותו דק ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים לקערה גם את עלי הכוסברה ואגוזי הקשיו.
- מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים לקערה. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך.
- לעוד מתכוני סלטים - לחצו כאן