מוס משמשים ופסיפלורה ופיננסייר פיסטוק קיצי

 

  • תבנית סיליקון של שקעים אישיים

 

המרכיבים

למוס משמשים ופסיפלורה

  • 1 כף שטוחה אבקת ג'לטין (8 גרם)
  • 40 מ"ל מים
  • 120 גרם משמשים טחונים (ניתן לעבוד עם מחית)
  • 120 מ"ל מיץ פסיפלורה
  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 180 מ"ל שמנת מתוקה (38% שומן)

 

לפיננסייר

  • 100 גרם חמאה
  • ½ כוס ועוד כף סוכר (120 גרם)
  • ½ 1 כוסות פיסטוקים טחונים (120 גרם)
  • 3 כפות קמח
  • 4 חלבונים
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תמצית וניל

 

לרוטב פסיפלורה

  • 1 כוס מיץ פסיפלורה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף שטוחה קורנפלור
  • 2 כפות מים

 

לקישוט

  • פיסטוקים קצוצים
  • פלחי משמשים טריים
  • מעט נפאז' (חומר זיגוג)

 

אופן ההכנה

1. מוס משמש: בקערה קטנה ממיסים את הג'לטין והמים ומכניסים למקרר ל-10 דקות.

2. מחממים במיקרוגל למשך כ-10 שניות, עד שהג'לטין נמס והוא חמים אך לא רותח.

3. טוחנים את המשמשים והפסיפלורה במעבד מזון ומוסיפים סוכר, מיץ לימון ואת מסת הג'לטין המומס.

4. מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם יוגורט ומקפלים לתערובת המשמשים והפסיפלורה בעזרת מרית, עד שמתקבל קרם חלק.

5. יוצקים את המוס לתבניות סיליקון אישיות ומניחים להתייצבות במקפיא.

6. הפיננסייר: מחממים את החמאה במחבת עד שהיא נמסה ומשנה את צבעה לזהוב.

7. במערבל עם וו גיטרה מערבבים סוכר, פיסטוקים טחונים וקמח מנופה.

8. מוסיפים למיקסר את החמאה המומסת, חלבונים, קליפת לימון ותמצית הווניל, ומערבלים במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה חלקה.

9. נותנים לבלילה לנוח בקערה מכוסה במקרר כשעתיים לפחות, עד שהיא מתייצבת.

10. כשהבלילה יציבה וקרה יוצקים אותה לשקעים בעזרת שתי כפיות או מעבירים לשק זילוף ללא צנתר ומזלפים לשקעי התבנית.

11. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך 15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט. יש להימנע מאפיית יתר. מצננים.

12. רוטב הפסיפלורה: מרתיחים את מיץ הפסיפלורה עם הסוכר.

13. בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם המים.

14. עושים השוואת טמפרטורה בין המסות (מוסיפים באטיות רבה) ומבשלים עד כדי סמיכות עדינה. מצננים היטב.

15. הרכבת המנה: מזליפים רוטב פסיפלורה על גבי הצלחת, מניחים את הפיננסייר במרכז הצלחת. מחלצים את המוס מהתבנית ומניחים על גבי הפיננסייר. מעטרים בפיסטוקים קצוצים ובפלח משמש מצופה נפאז'. מגישים.

 

טארטלטים של פירות העונה – ליאורה שטרית

 

  • 6 תבניות טארט אישיות בקוטר 12

 

מרכיבים

לתערובת החמאה-מייפל

  • 230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות סירופ מייפל אמיתי
  • 1 כף רום כהה
  • 2 כוסות דחוסות סוכר דמררה
  • ¼ מקל וניל
  • 1 כפית מלח

 

למסת העוגה

  • 230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • ¾1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • ¼ מקל וניל
  • ¼1 כוסות חלב בטמפרטורת החדר
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח

 

לפרי

  • 20 יחידות של דובדבנים מגולענים או 4 נקטרינות או 6 משמשים

 

אופן ההכנה

1. תערובת המייפל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המרכיבים במהירות גבוהה עד לקבלת מסה אחידה. מניחים בצד.

2. מסת העוגה: במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

3. מוסיפים בהדרגה את הביצים והווניל.

4. מאחדים את כל המצרכים היבשים (קמח, אבקת אפייה, מלח) בקערה ומוסיפים לסירוגין את החלב ואת היבשים למיקסר.

5. הרכבת העוגה: מורחים שכבה דקה ואחידה מתערובת החמאה והמייפל על גבי התבנית.

6. מסדרים פרוסות דקות של הפרי המועדף בצורת ספירלה.

7. יוצקים את מסת העוגה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35-30 דקות.

9. מצננים, מחלצים מהתבניות. מניחים עם הפרי כלפי מעלה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

קסטה של מוס אבטיח ושזיפים עם קרם אגוזי פקאן מסוכרים

 

  • רינג בקוטר 8 ס"מ וגובה 2 ס"מ

 

מרכיבים

לבסיס

  • 200 גרם מחית נוגט
  • 185 גרם שוקולד חלב
  • 2 כוסות פצפוצי אורז (55 גרם)

 

למוס אבטיח ושזיפים

  • 2 כפיות (8 גרם) אבקת ג'לטין
  • 4 כפות (40 מ"ל) מים
  • 2 כוסות קוביות אבטיח
  • 2 כוסות קוביות שזיפים מיובשים
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 180 מ"ל שמנת מתוקה (38% שומן)

 

מוס אגוזי פקאן מסוכר

  • 170 גרם קרם פטיסייר מוכן
  • ¾ כוס אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים דק (75 גרם)
  • 1/3 כף ג'לטין (3.5 גרם)
  • 35 מ"ל מים
  • ½ כף מיץ לימון
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה

1. הבסיס: ממיסים נוגט ושוקולד חלב על בן מארי. לאחר שהמסה חלקה לחלוטין מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים למסה הומוגנית.

2. משטחים את הבסיס על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן ומקפיאים למשך כשעה (ניתן לרדד בין שני ניירות אפייה).

3. לאחר כשעה, קורצים עיגולים מרינג בקוטר 8 ס"מ וגובה 2 ס"מ. משאירים את העיגולים הקרוצים בהקפאה.

4. מוס אבטיח שזיפים מיובשים: בקערה קטנה ממיסים את הג'לטין ב-4 כפות מים ומכניסים למקרר ל-10 דקות. מחממים במיקרוגל במשך כ-10 שניות, עד שהג'לטין נמס והוא חמים אך לא רותח.

5. טוחנים את האבטיח והשזיפים המיובשים במעבד מזון או במסחטת מיצים.

6. מוסיפים סוכר, מיץ לימון וג'לטין מומס. מערבבים היטב.

7. מקציפים שמנת מתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת האבטיח והשזיפים בעזרת מרית, עד שמתקבל קרם חלק.

8. יוצקים את הקרם לתבניות סיליקון אישיות עד למחצית מגובה הסיליקון. מעבירים להקפאה של שעה, עד להתייצבות מלאה.

9. מוס פקאן: ממיסים את המים עם אבקת הג'לטין ומניחים להתייצבות כ-10 דקות במקרר.

10. את הג'לטין מחממים במיקרו כ-10 שניות, מוסיפים למסה ומערבבים.

11. מערבבים קרם פטיסייר בוו גיטרה עם מיקסר, מוסיפים מיץ לימון טרי, מסת ג'לטין חמימה, מוסיפים את אגוזי הפקאן המסוכרים ומקפלים את השמנת במרקם יוגורט ועד לקבלת קרם חלק והומוגני.

12. יוצקים את המוס המוכן לתבניות הסיליקון עם מוס האבטיח שזיף (שכבר הספיק להתייצב) עד לשכבת הגובה המקסימלית של התבנית. מקפיאים כשעה נוספת בפריזר, עד להתייצבות מלאה.

13. הרכבת המנה: לאחר שהמוס (בן שתי השכבות) קפא, מסדרים תחתית של בסיס פצפוצי האורז, מחלצים את המוס ומניחים על גבי הבסיס. כדי לקבל מנת קסטה קלאסית, מניחים על גבי המוס הקפוא תחתית נוספת של בסיס פצפוצי האורז ומגישים מיד.

 

עוגיות פנפורטה קייציות

 

  • תבנית סיליקון אינגליש קייק

 

מרכיבים

  • ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
  • ¾1 כוסות קמח (250 גרם)
  • 3 כפות דבש (60 גרם)
  • 4 ביצים M (כ-250 גרם)
  • 1 כוס משמשים יבשים וקצוצים (150 גרם)
  • ½ כוס שזיפים יבשים קצוצים (75 גרם)
  • ½ כוס צימוקים בהירים (75 גרם)
  • 300 גרם אגוזי מלך חתוכים גס
  • 200 גרם אגוזי פקאן חתוכים גס
  • 2 כפות שטוחות שמרים טריים שמרית

 

אופן ההכנה

1. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר, הביצים והדבש, עד לקבלת מסה בגוון בהיר.

2. מוסיפים את כל הפירות היבשים, האגוזים ויתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

3. יוצקים את המסה לתבנית עד לגובה ¾ התבנית ודוחסים היטב בעזרת כף.

4. אופים בתנור במשך כשעה ורבע בחום של 130 מעלות, מקררים ומכניסים להקפאה למשך הלילה.

5. יום למחרת מוציאים את התבניות מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 4 מ"מ. מכניסים לייבוש בתנור כ-40 דקות בטמפרטורה של 135 מעלות.

6. שומרים בצנצנת סגורה.