הרבה אנשים לא אוהבים במיה – ואפשר להבין אותם: היא קצת רירית, קצת שעירה ומעל הכל צריך להתעסק שעות בקטימת הצ'ופצ'יק שלה.

 

אבל המנה הזאת תגרום גם לשונאי במיה להתחיל לחבב אותה: פה לא קוטמים צ'ופצ'יקים, לא מכינים רוטב ולא מבלבלים במוח. הבמיה פשוט נזרקת למחבת לוהטת עם טיפונת שמן זית, מלח גס וקוביות לימון, ומההלם שהיא חוטפת נהפכת לפריכה וטעמה מקבל ממד אחר. תוספת כייפית למנה עיקרית (עם אורז או בלי) וחטיף שווה במיוחד.

 

>> עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

  • 600 גרם במיה טרייה, שטופה ומיובשת
  • 1 לימון שלם, שטוף
  • 1 כף שמן זית
  • מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. קוטמים רק את השפיץ הקטנטן שבקצה הבמיה - רק אם יש וגם לא ממש חייבים (אפשר להשאיר אותו בצלחת).
  2. חותכים את הלימון (עם הקליפה) לפרוסות ומוציאים את הגרעינים. חותכים כל פרוסה לקוביות.
  3. מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה. מוסיפים את השמן, הבמיה וקוביות הלימון. צולים, תוך ערבוב או הקפצה, עד שהבמיה משחימה.
  4. מגישים מיד. אפשר להכין את המנה מראש ולפני ההגשה לחמם אותה במשך כמה שניות במחבת על אש גבוהה.