אני לא יודעת אם שמתם לב, אבל חם מאוד בחוץ. חם ברמה שלא מתחשק לזוז יותר מדי, ובטח ובטח שלא לבלות ולו דקה אחת ליד תנור חם. אבל באופן מעצבן למדי, לצורך שלי במתוקים אין שום קשר למזג האוויר, והגוף דורש מתוק גם כשיש 40 מעלות בצל. כפתרון לדיסוננס הזה האנושות המציאה עוגות ללא אפייה: יש קינוח, יש מתוק, אין צורך בתנור – גאוני!

 

והעוגה הזאת באמת גאונית. היא אומנם דורשת לילה במקרר כדי להתרכך ולאפשר לקרם להיספג כמו שצריך, אבל קלה מאוד להכנה, מורכבת מארבעה מצרכים בלבד, ונראית מושקעת ומוקפדת על אף שמכינים אותה ב-10 דקות.

 

ועוד לא דיברנו על הטעם הרענן והמשגע של הקרם החמוץ-מתוק, שנספג בביסקוויטים והופך כל ביס לעסיסי. בקיצור: מומלץ ביותר. ובינתיים תשמרו על קור הרוח ובתיאבון!

 

>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

תבנית בגודל 20X20 ס"מ (אפשר גם קצת גדולה יותר – העוגה פשוט תצא מעט יותר נמוכה)

 

  • 2 לימונים גדולים
  • 250 מ"ל (1 מכל קטן) שמנת מתוקה 32% שומן
  • כ-400 גרם (1 פחית) חלב מרוכז
  • 500 גרם עוגיות פתי בר (60 יחידות)

 

אופן ההכנה

  1. מרפדים את התבנית בניילון נצמד או בנייר אפייה.
  2. שוטפים את הלימונים ומייבשים אותם. מגררים את הקליפה שלהם (החלק הצהוב בלבד) ושומרים את הגרידה בצד. סוחטים את הלימונים.
  3. מקציפים את השמנת עד שהיא מתחילה להסמיך. מוסיפים לקערה את החלב המרוכז ומיץ הלימון ומערבבים שוב, עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך במרקם קטיפתי.
  4. מניחים בתבנית שכבה של עוגיות, מורחים בקרם בנדיבות, וממשיכים ליצור שכבות נוספות של עוגיות וקרם. מסיימים בשכבה של קרם ומפזרים עליה את גרידת הלימון.
  5. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומקררים במשך לילה שלם.

 

טיפים

  • אפשר להשתמש בעוגיות פתי בר לבנות או חומות (בטעם שוקולד). אני חושבת שהלבנות פשוט מחמיאות יותר למראה העוגה.
  • אם רוצים עוגה ממש ממש חמוצה, אפשר להגדיל את כמות מיץ הלימון. לחלופין, אם רוצים עוגה מתוקה עם רמיזה לימונית בלבד, אפשר להקטין את כמות המיץ.
  • אפשר לקשט את העוגה בכל דבר שאוהבים, למשל שוקולד מגורר (חלב, מריר  לבן), שקדים או אגוזים קצוצים, שבבי קוקוס או סוכריות צבעוניות.
  • מומלץ ביותר שלא לוותר על שלב קירור העוגה במשך לילה. היא צריכה זמן כדי להגיע למרקם הרך הרצוי.

 

עוד מתכוני עוגת ביסקוויטים בערוץ האוכל של Xnet: