שם הבלוג: A Healthy Life for Me (חיים בריאים לעצמי)

 

במשפט אחד: אוכל בריא (אבל טעים) – וגם טיפים לגינון ולכושר.

 

מאחורי הקלעים: אם תקפצו לביקור פתע אצל איימי סטאפורד, רוב הסיכויים שתמצאו אותה מבשלת, עושה כושר או מטפלת בגן הירק האורגני שלה.

 

כשאיימי התחתנה היא לא ידעה לבשל או לאפות, אך כשנולדו ילדיה היא הבינה את החשיבות של אוכל ביתי ואורח חיים בריא, והתחילה לבשל, לגדל ירקות ולהתעמל. איימי מטפחת כיום בחצר ביתה הרבה ירקות, תרנגולות ואפילו דבורים. איסוף הביצים מהתרנגולות שמסתובבות בחצר, ההתבוננות בדבורים הנלחמות על קיומן מדי שנה ומפיקות מזון על כה טעים וגידול הירקות משלב הזריעה ממלאים אותה בסיפוק, בזמן שהמשפחה נהנית מאוכל בריא וטרי.

 

בבלוג שלה משתפת איימי את הקוראים בידע שצברה עם השנים בכל תחומי העניין שלה. תמצאו בו עשרות מתכונים, המבוססים כולם על חומרי גלם טריים ועונתיים, ולצדם מדריכים מפורטים לשמירה על כושר וטיפים לגידול אורגני של ירקות ופרחים.

 

מתכונים מומלצים נוספים: פסטה עם סלמון ברוטב יין לבן, מקלות פרעצל רכים, מאפה ירקות עם גבינת עזים

 

 

פילה סלמון בחמאת חרדל על מצע עדשים

 

למתכון המקורי בבלוג של איימי – לחצו כאן

 

מנה קיצית קלה להכנה, שיכולה להוות ארוחה בפני עצמה.

 

מרכיבים

4 מנות

 

לעדשים

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 4 כוסות מים
  • 3/4 כפית מלח
  • 2 כרשים בינוניות (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)
  • 15 גרם חמאה
  • 1/2 עד 1 כף מיץ לימון

 

לסלמון

  • 4 נתחי פילה סלמון ללא עור במשקל 200 גרם כל אחד
  • 15 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

 

לחמאת החרדל

  • 75 גרם חמאה רכה (אפשר לרכך אותה 15 שניות במיקרוגל)
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 2 כפיות חרדל עם גרגירים
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1/4 כפית מלח
  • פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

 

העדשים

  1. שמים בסיר בינוני כבד את העדשים, המים ו-3/4 כפית מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא מכסה 25-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מכבים את האש וממתינים 5 דקות. שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול ומסננים את העדשים מיתרת הנוזלים.
  2. בזמן שהעדשים מתבשלות, קוצצים את הכרשה ושוטפים היטב. שמים אותה במחבת יחד עם החמאה ומבשלים 8-6 תוך ערבוב, עד לריכוך. מכבים את האש.

 

הדג והשלמת המנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית בחמאה.
  2. מייבשים היטב את נתחי הדג, מניחים בתבנית ומתבלים ב-1/2 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל.
  3. אופים 15-12 דקות.
  4. בזמן שהדג בתנור מערבבים יחד את כל מרכיבי חמאת החרדל. מוסיפים למחבת העדשים 3 כפות מחמאת החרדל ואת מי הבישול ששמרנו בצד ומבשלים עד שהעדשים חמות והחמאה נמסה. מתבלים ב-1/2 עד 1 כף מיץ לימון, מלח ופלפל.
  5. מעבירים את העדשים לצלחות ומניחים עליהן את נתחי הדג. מורחים את הדגים ביתרת חמאת החרדל ומגישים מיד.

 

 

פילה סלמון בציפוי פיסטוקים

 

למתכון המקורי בבלוג של איימי – לחצו כאן

 

מנה בריאה ומהירת הכנה - 30 דקות, ויש לכם בצלחת מעדן עם איזון מושלם של מרקמים וטעמים. אבל המנה הזאת אינה רק טעימה, אלא גם בריאה: יש בה אומגה 3 מהסלמון והפיסטוקים, ברזל מהפיסטוקים והתבלינים, ויטמין B6, קלציום ופוטסיום מהדבש והרבה נוגדי חמצון.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 800-700 גרם פילה סלמון, ללא העור
  • 30 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות כוס פירורי פנקו (פירורי לחם יפנים – להשיג בכל רשתות השיווק)
  • 1 כף עירית, קצוצה דק
  • 1 כף פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1/4 כוס פיסטוקים קלופים, קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה או בנייר אלומיניום ומניחים בה את הדג. מתבלים במלח ובפלפל.
  3. מערבבים בקערית את החמאה, החרדל והדבש, ויוצקים על הדג.
  4. מערבבים בקערית נפרדת את פירורי הפנקו, העירית, הפטרוזיליה והפיסטוקים, ומפזרים על הדג.
  5. אופים את הדג 15 דקות, חותכים לפרוסות ומגישים מיד.

 

 

סלט קינואה וגבינה כחולה בנוסח דרום מערב ארה"ב

 

למתכון המקורי בבלוג של איימי – לחצו כאן

 

סלט קינואה עשיר ומתובל בתוספת גבינה כחולה. אפשר להחליף את הגבינה הכחולה בפרמזן – אך בכל מקרה, אל תוותרו על גבינה בסלט.

אפשר להגיש את הסלט חם או קר.

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 1 כוס קינואה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס שעועית צרפתית
  • 1 כוס פטריות קצוצות גס
  • 1 כוס גזר מגורר
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד), קצוצים דק
  • 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • 1/2 כוס שעועית שחורה מקופסת שימורים, מסוננת מנוזלים
  • 1 פלפל אדום קלוי, חתוך לקוביות
  • 1 כף זרעי צ'יה (להשיג בחנויות טבע)
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 80 גרם (1/3 כוס) גבינה כחולה, מפוררת
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

 

לרוטב

  • 1 כפית חומץ אורז
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית רוטב סרירצ'ה (רוטב פלפלים חריפים) או רוטב טבסקו
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • קורט מלח

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הקינואה בסיר ומוסיפים 2 כוסות מים ומעט מלח. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 20 דקות. מורידים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת בינונית על להבה בינונית. מוסיפים את השעועית הצרפתית ומבשלים 3-2 דקות תוך ערבוב.
  3. מוסיפים את הפטריות והגזר ומבשלים 4-3 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום, הבצל הירוק, פלפל הצ'ילי, מלח ופלפל, ומבשלים 4-3 דקות תוך ערבוב.
  4. מעבירים את תכולת המחבת לקערת הגשה גדולה. מוסיפים את הקינואה, השעועית השחורה, הפלפל הקלוי, זרעי הצ'יה והכוסברה, ומערבבים.
  5. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
  6. יוצקים את הרוטב על הסלט, מפזרים מעל את הגבינה המפוררת ומערבבים בעדינות.

 

 

קרפצ'ו זוקיני

 

למתכון המקורי בבלוג של איימי – לחצו כאן

 

שילוב פשוט וטעים של זוקיני וגבינת פרמזן. לגיוון, החליפו את הפטרוזיליה בנענע, טימין או בזיליקום. אם אין ברשותכם מנדולינה, פרסו את הזוקיני דק ככל האפשר בעזרת סכין חדה.

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 זוקיני בינוני או 2 קישואים
  • שמן זית מאיכות טובה
  • פלפל שחור טחון
  • מעט מלח גס
  • גבינת פרמזן מגוררת דק
  • עלי פטרוזיליה קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. פורסים את הזוקיני דק ככל האפשר, רצוי בעזרת מנדולינה או מעבד מזון. מסדרים את הפרוסות בצלחת כשהן חופפות, כדי לקבל צורת מניפה.
  2. מתבלים את הפרוסות בפלפל שחור, מלח ושמן זית. מפזרים מעל בנדיבות פרמזן ופטרוזיליה.
  3. ממתינים 15 דקות לפני ההגשה, כדי ששמן הזית ייספג בזוקיני.