מרכיבים

12 מאפינס בתבנית שקעים

 

  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (65 גרם) שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים חמים
  • 1/3 כוס (65 גרם) אבקה להכנת שוקו
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • למילוי: ממרח שאוהבים - ממרח חלבה, נוטלה וכדומה

 

לציפוי

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 10 גרם חמאה או מחמאה
  • 1 כף מים חמים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים בקערה את הסוכר והשמן. מתחילים לערבב באמצעות מטרפה או כף (אין צורך במיקסר) ומוסיפים את שאר המרכיבים (למעט הממרח) לפי הסדר שבו הם מופיעים. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה – ערבוב יתר יפגע במרקם של המאפינס.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים – היא צריכה להגיע עד לכ-3/4 מגובה השקע. מניחים על כל מאפין חצי כפית עד כפית מהממרח (הממרח ישקע פנימה בזמן האפייה).
  4. אופים 15-12 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים.
  5. ממיסים את כל מרכיבי הציפוי במיקרוגל: מחממים בכל פעם 30 שניות ומערבבים, עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה.
  6. יוצקים את הרוטב על המאפינס החמים, ואם רוצים מפזרים למעלה פירורי חלבה, סוכריות צבעוניות, שבבי קוקוס או תוספת אחרת שאוהבים.