מרכיבים
כ-10 יחידות
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- 1/3 כוס קמח תירס (לפולנטה)
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 1 כוס חלב
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה, מומסת
- 200 גרם גבינת פטה, מגוררת
- 100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
לעיטור
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנטנות
- 1 כף בצל ירוק, חתוך דק
- 10 עגבניות שרי, חצויות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים תבנית שקעים או מניחים עטרות מתאימות בתבנית רגילה.
- מערבבים בקערה גדולה את שני סוגי הקמח, המלח ופלפל.
- טורפים בקערה נפרדת את החלב, הביצה והחמאה המומסת. יוצקים את הבלילה לקערת הקמח ומערבבים בעדינות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות המאפינס).
- מוסיפים את הגבינות ומערבבים בעדינות, רק עד שהן מתפזרות בתערובת באופן אחיד.
- מחלקים את התערובת בין השקעים. מפזרים על כל יחידה קצת פלפל וקצת בצל ומניחים שני חצאים של עגבנייה.
- אופים כ-20 דקות, עד שהמאפים זהובים ויציבים. מוציאים, מצננים קלות ומגישים חמים.
איך שומרים?
- עד 3 ימים במקרר, או עד חודש בהקפאה. מפשירים לטמפרטורת החדר ומחממים קלות לפני ההגשה.