מנה נפלאה שמתאימה גם לקיץ: תבשיל חומוס עם עגבניות, בצל ותיבול מפתיע. אפשר לאכול את התבשיל כפי שהוא, או לשדך אותו לאורז או לקינואה לא מתובלת. מומלץ להשתמש בגרגרי חומוס ספרדי שהושרו למשך לילה ובושלו כשעתיים עד ריכוך. לצורך קיצור תהליכים ניתן להקפיא מראש גרגרים מבושלים ללא נוזל הבישול בשקיות זיפ-לוק לאיחסון נוח במקפיא.
עוד במדור הבראת מתכונים
>> וופל בלגי בגרסה טבעונית ובריאה
המרכיבים
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
- 1 כף שמן זית
- 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
למשחת התבלינים:
- 1/4 כפית כמון טחון
- 1/4 כפית כוסברה יבשה טחונה
- 1/4 כפית פפריקה
- 1/4 כפית כורכום
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית זנגוויל טרי מגורר
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ההכנה
1. מערבבים היטב את כל מרכיבי משחת התבלינם ומניחים בצד.
2. מחממים את השמן במחבת עמוקה או בווק, ומטגנים את קוביות עד הזהבה.
3.מוסיפים את משחת התבלינים ומערבבים היטב, עד שהיא מצפה את הבצל. מוסיפים את העגבניות והחומוס, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 15 דקות. מתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם.
- גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא