חודשי הקיץ לא תמיד מקלים על המאמצים ההירואיים שלנו לשמור על אכילה מאוזנת ובריאה. הטמפרטורות הגבוהות והלחות גורמים לנו לחפש פתרונות קלים ומהירים ולוותר על ארוחות מסודרות. סלט בורגול הוא פתרון מהיר וקל ובניגוד לפתרונות אחרים, הוא בריא ומשביע. המתכון שלפניכם עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, והקלילות שלו מבטיחה כי לא תיוותרו עייפים לאחריו.

 

המרכיבים (2 מנות, 170 קלוריות למנה)

 

  • 3 כפות בורגול
  • צרור פטרוזיליה טרייה
  • 2 גבעולי עלי נענע
  • 2 עגבניות
  • 2 מלפפונים
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל

 

ההכנה

 

1. שורים את הבורגול במים רותחים כרבע שעה.

2. בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה והנענע. חותכים לקוביות קטנות את המלפפונים והעגבניות ומערבבים בקערה.

3. כותשים את השום ומוסיפים לירקות ביחד עם השמן, מיץ הלימון, המלח והפלפל.

4. מוודאים שהבורגול הכפיל את נפחו, שוטפים ומסננים. מוסיפים לירקות ומערבבים היטב.

 

  • נטעחן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים