הוופל הבלגי, מאפה שטוח ונפלא הנאפה בתבנית ברזל מיוחדת מעל אש גלויה וחמה, יוצא בהצלחה לרחבי העולם מבריסל. בתחילה הוא היה מבוסס על קמח שעורה ושיבולת שועל והוגש כפי שהוא כמאכל רחוב אהוב - עם פירות או מאובק במעט סוכר. אחרי שנדד בשנות לארצות הברית בשנות ה-60, הפך הוופל הבלגי למאכל המושחת שאנו מכירים כיום: בסיס מקמח לבן, סוכר, חמאה, חלב וביצים - ועל כל זה גם גלידה, קצפת, סירופ שוקולד וסירופ מייפל.

 

המתכון שלפניכם יחזירו אותנו למקורות, ומפשיט את הוופל מהתוספות המיותרות והלא בריאות. וופל בלגי יכול להיות בריא, בין אם הוא מוגש כארוחת בוקר מיוחדת או כארוחת ערב עשירה בסיבים וויטמינים, ואפילו הילדים יחשבו שהם קיבלו פינוק מיוחד.

 

עוד במדור הבראת מתכונים

פופקורן בטעמים ונאצו'ס אפויים

עוגת שוקולד קטיפתית במיקרוגל

בייגל מקמח מלא

 

 

אני השתמשתי בשיבולת שועל (אפשר קוואקר), קמח כוסמין (אפשר להחליף לכל קמח אחר שתבחרו), תמרים כממתיק שלא רואים וחלב שקדים טרי המופק מערבוב של ממרח שקדים עם מים.

יחד עם סלט פירות טרי או אפילו בגרסה המלוחה עם אבוקדו או סלט ירקות וטחינה, מדובר בפינוק בריא ומושלם.

 

החומרים (ל-4 יחידות):

  • 1 תמר מג'הול
  • 1 כוס מים
  • 2 כפיות ממרח שקדים ללא תוספת סוכר
  • 2 כפות שיבולת שועל
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן קוקוס (+מעט שמן לשימון הכלי)
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 1/2  כפית תמצית וניל אמיתית
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה ללא אלומיניום

 

ההכנה

 

1. טוחנים בבלנדר את כל המצרכים למעט הקמח ואבקת האפייה, עד קבלת נוזל "חלבי" חלק.

2. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה (הניפוי תורם לאווריריות), יוצקים פנימה את הנוזל הטחון וטורפים מעט עם מטרפה.

3. מחממים את מכשיר הוופל על גבי אש חזקה, מכינים כוס עם מעט שמן ומברשת. כשהמכשיר חם מברישים את החריצים במעט שמן ויוצקים מהבלילה. מטים את המכשיר קדימה אחורה שמאלה וימינה על מנת שהבלילה תתפשט באופן שווה בין החריצים. סוגרים את חלקו העליון של המכשיר, ומניחים לדקה. הופכים לצד השני ומניחים לדקה נוספת.

4. פותחים את המכשיר ומוציאים את הוופל. מחממים כדקה את המכשיר, משמנים עם מברשת ומכינים את כל הבלילה.

5. מגישים עם סלט פירות טרי או סירופ מייפל אמיתי, או אבוקדו/סלט ירקות וטחינה בגרסה המלוחה.