מקלות לחם דקיקים, שכיף לאכול מהם עוד ועוד. הם אינם קשים כמו הגריסיני הקלאסיים, אלא רכים ונימוחים – ממש כמו באגטים קטנים.
צפו: כך מכינים גריסיני
מרכיבים
כ-25 יחידות
- 1 ק"ג קמח לבן, מנופה
- 1 שקית (50 גרם) שמרי "שמרית"
- 1/2 כף סוכר
- 1 כף אורגנו טרי קצוץ או יבש
- 100 גרם חמאה מומסת
- כ-1/2 2 כוסות מים קרים
- 1 כף מלח
לציפוי
- 1 חלמון ביצה
- מלח אטלנטי
- מעט צ'ילי גרוס
- חופן גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הקמח המנופה, השמרים, הסוכר והאורגנו. מוסיפים את החמאה ומערבבים.
- מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק מעט קשה, אך נוח ללישה (ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות המים).
- לשים את הבצק כ-10 דקות, מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות נוספות, עד שהבצק גמיש (אפשר ללוש את הבצק גם במיקסר, ואז זמן הלישה יתקצר בכמחצית).
- מחלקים את הבצק לכ-25 כדורים שווים בגודלם. מגלגלים את הכדורים למקלות באורך של כ-25 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את המקלות בחלמון ובוזקים מעל מלח אטלנטי, צ'ילי גרוס ופרמזן. מתפיחים במשך כחצי שעה, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-20 דקות, עד שהמקלות מזהיבים היטב.
- עוד סרטוני מתכונים של שרה ליברמן - בערוץ שלה ביוטיוב. לחצו כאן כדי לעבור לערוץ