מקלות לחם דקיקים, שכיף לאכול מהם עוד ועוד. הם אינם קשים כמו הגריסיני הקלאסיים, אלא רכים ונימוחים – ממש כמו באגטים קטנים.

 

צפו: כך מכינים גריסיני

 

מרכיבים

כ-25 יחידות

 

  • 1 ק"ג קמח לבן, מנופה
  • 1 שקית (50 גרם) שמרי "שמרית"
  • 1/2 כף סוכר
  • 1 כף אורגנו טרי קצוץ או יבש
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • כ-1/2 2 כוסות מים קרים
  • 1 כף מלח

 

לציפוי

  • 1 חלמון ביצה
  • מלח אטלנטי
  • מעט צ'ילי גרוס
  • חופן גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הקמח המנופה, השמרים, הסוכר והאורגנו. מוסיפים את החמאה ומערבבים.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק מעט קשה, אך נוח ללישה (ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל כמות המים).
  3. לשים את הבצק כ-10 דקות, מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות נוספות, עד שהבצק גמיש (אפשר ללוש את הבצק גם במיקסר, ואז זמן הלישה יתקצר בכמחצית).
  4. מחלקים את הבצק לכ-25 כדורים שווים בגודלם. מגלגלים את הכדורים למקלות באורך של כ-25 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מברישים את המקלות בחלמון ובוזקים מעל מלח אטלנטי, צ'ילי גרוס ופרמזן. מתפיחים במשך כחצי שעה, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. אופים כ-20 דקות, עד שהמקלות מזהיבים היטב.