צפו: כך מכינים שטרודל דובדבנים
מרכיבים
- 300 גרם דובדבנים
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 6-5 דפי בצק פילו, מופשרים
- 150 גרם חמאה מומסת
- 100 גרם (1 כוס) עוגיות פתי בר או "לוטוס", קצוצות
- 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים
להגשה
- אבקת סוכר
- גלידת וניל (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מגלענים את הדובדבנים. שמים בקערה את הסוכר ומניחים עליו את הדובדבנים.
- שמים את החמאה בסיר קטן וממיסים אותה על אש קטנה.
- מברישים את אחד מדפי הפילו בחמאה מומסת. מניחים עליו דף נוסף, מברישים גם אותו, וחוזרים על הפעולה עד שמתקבלת ערימה של 7 דפים מוברשים בחמאה. מכסים את הדפים במגבת לחה, (בצק הפילו מתייבש ומתקשה במהירות).
- מוסיפים לקערת הדובדבנים את הפתי בר והאגוזים, ומערבבים. עורמים את התערובת בשורה במקביל לאחת מצלעות הבצק, מגלגלים לגלילה ומהדקים.
- מניחים את הגלילה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחמאה. יוצרים על פני העוגה חריצים, כדי להקל על החיתוך שלה לאחר האפייה.
- אופים כ-20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.
- פורסים את העוגה, מפזרים עליה אבקת סוכר ומגישים כשהיא עדיין חמה, רצוי בליווי גלידת וניל.
- עוד סרטוני מתכונים של שרה ליברמן - בערוץ שלה ביוטיוב. לחצו כאן כדי לעבור לערוץ