הקציצות האלה הן מסוג המנות שכיף לאכול ישר מהמחבת. תוסיפו לזה רוטב שמשתדך בול ולחם טרי ליד - ויש לכם ארוחה שלמה.
>> רוצים עוד מתכוני קציצות? לחצו כאן
מרכיבים
12 קציצות
לקציצות
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף כמון
- 1 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
- 1 ביצה
- 1 כפית בהרט
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1 פלפל חריף חתוך לקוביות
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
- 6-5 שני שום פרוסות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס
- 1 כפית פפריקה
אופן ההכנה
- הקציצות: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, ויוצרים מהתערובת 12 קציצות. מניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים בתרסיס שמן (או מברישים במעט שמן) ואופים 20 דקות.
- הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת כבדה. מוסיפים את הבצל, הפלפל והעגבניות, ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את השום, חלב הקוקוס והפפריקה ומערבבים.
- מוסיפים את הקציצות למחבת ומבשלים 5 דקות על אש בינונית. הופכים את הקציצות ומבשלים 5 דקות נוספות.