אם אתם אוהבים לשלב גבינות במאפים, מעריכים דלעת כמוני ובאופן כללי צבע כתום עושה לכם טוב - המאפינס האלה נועדו בשבילכם.

 

>> עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

12 מאפינס

 

  • 500 גרם דלעת טרייה
  • 100 גרם (חצי כוס) שמן
  • 2 ביצים
  • 3 כפות לבן, יוגורט או שמנת חמוצה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • קורט (1/8 כפית) כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כוס (100 גרם) גבינה צהובה מגוררת
  • 1/4 כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
  • 3-2 כפות גרעיני דלעת

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את הדלעת לחתיכות בינוניות, מניחים בתבנית ואופים 30-20 דקות, עד שהיא מתרככת. מקררים כמה דקות ומרסקים לפירה חלק ואחיד במעבד מזון או באמצעות בלנדר מוט (זה בסדר אם יישארו בפירה סיבים).
  3. מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
  4. שמים בקערה גדולה כוס מהפירה וכן את השמן, הביצים והלבן, ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים את הסוכר, התבלינים והגבינה הצהובה. מערבבים לתערובת אחידה וסמיכה.
  6. משמנים את השקעים של תבנית מאפינס וממלאים בתערובת. מפזרים את גבינת הפרמזן וגרעיני הדלעת.
  7. אופים 20-15 דקות, עד שהמאפינס תופחים ומזהיבים.
  8. מקררים את המאפינס בתבנית כרבע שעה, מחלצים אותם ומגישים.
  9. אפשר לשמור את המאפינס במקרר בקופסה סגורה, ולחמם לפני ההגשה.

 

עוד מתכוני מאפינס מלוחים בערוץ האוכל של Xnet: