מרכיבים

6 מנות

 

  • 2/3 1 כוסות פתיתים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 2 ארטישוקים ירושלמיים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

 

לרוטב

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות ‭
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/4 כוס עלי כוסברה
  • 1/4 כוס אגוזי מלך
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.
  2. מכינים קערת מי קרח. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל קוביות הירקות ומבשלים כ-15 דקות, עד שהירקות רכים אך נגיסים. מסננים ומעבירים לקערת מי הקרח. משהים לדקה-שתיים, מסננים ומערבבים עם הפתיתים.
  3. שמים את כל מרכיבי הרוטב במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים חמים.
  4. הסלט יישמר במקרר, בכלי אטום, עד 3 ימים. מחממים במיקרוגל או בתנור.