מרכיבים
6 מנות
- 2/3 1 כוסות פתיתים
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 2 ארטישוקים ירושלמיים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
לרוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה
- 1/4 כוס עלי כוסברה
- 1/4 כוס אגוזי מלך
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.
- מכינים קערת מי קרח. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל קוביות הירקות ומבשלים כ-15 דקות, עד שהירקות רכים אך נגיסים. מסננים ומעבירים לקערת מי הקרח. משהים לדקה-שתיים, מסננים ומערבבים עם הפתיתים.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב במכל מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים חמים.
- הסלט יישמר במקרר, בכלי אטום, עד 3 ימים. מחממים במיקרוגל או בתנור.