אימא שלי, רות ראונר, אהבה להכין עוגות - ובמיוחד עוגות עם פירות העונה ועוגות גבינה.

במטבח הקטן שבבית שלנו ברחוב אפרים בנתניה היתה אימא טורחת ומכינה עוגות לכל אירוע: למשחק הקלפים עם החברים, לאירוח המשפחה וגם סתם כך לקראת שבת.

בין הכרטיסיות והפתקים בקופסת המתכונים הקטנה של אימא לא היו הרבה מתכוני תבשילים, אבל מתכוני עוגות - ובעיקר עוגות קלות להכנה – לא חסרו.

לקראת שבועות, הנה כמה מהעוגות האלה - כל כך קלות וכל כך טעימות.

 

עוגת גבינה ב-5 דקות (מתכון של מירה)

המתכון בכתב ידה של רות (צילום: אסנת לסטר)
המתכון בכתב ידה של רות (צילום: אסנת לסטר)

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 300-200 גרם ביסקוויטים
  • 1/2 כוס סירופ סוכר (ממיסים 1/4 כוס סוכר ב-1/4 כוס מים) או יין אדום מתוק
  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים חמים
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 קופסה שימורי פירות – למשל, אפרסקים, משמשים או אננס

 

אופן ההכנה

  1. מפוררים את הביסקוויטים (אפשר במעבד מזון) ומרפדים בהם את תחתית התבנית. יוצקים עליהם את הסירופ או היין ומהדקים.
  2. מערבבים היטב את הג'לטין והמים החמים, עד שהג'לטין נמס לחלוטין. מקררים קצת.
  3. מערבבים היטב את תערובת הג'לטין עם הגבינה.
  4. מקציפים יחד את השמנת המתוקה, הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת קצפת יציבה.
  5. מקפלים את הקצפת לתוך הגבינה, ויוצקים את התערובת לתבנית.
  6. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות, עד שהעוגה קרה ויציבה.
  7. לפני ההגשה מסננים את הפירות המשומרים מהנוזלים ומסדרים אותם על גבי העוגה.

 

 

עוגת ביסקוויטים עם קרם שמנת (מתכון של מרגלית)

עוגת ביסקוויטים עם קרם שמנת (צילום: אסנת לסטר)
עוגת ביסקוויטים עם קרם שמנת (צילום: אסנת לסטר)

 

המתכון בכתב ידה של רות (צילום: אסנת לסטר)
המתכון בכתב ידה של רות (צילום: אסנת לסטר)

 

מרכיבים

  • 100 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 2 מכלים (400 גרם) שמנת חמוצה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 חבילה (200 גרם) פתי בר

 

אופן ההכנה

  1. מקציפים במשך 5 דקות את החמאה (או המרגרינה) עם הסוכר, סוכר הווניל והביצה.
  2. מוסיפים את השמנת החמוצה ואת קליפת הלימון וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בתערובת.
  3. מסדרים בכלי הגשה שכבות של ביסקוויטים וקרם שמנת.
  4. עוטפים בנייר אלומיניום ומקפיאים למשלוש שעות לפחות.
  5. מפשירים כ-1/2 שעה לפני ההגשה.

 

גיוון

  • לפני ההגשה אפשר למרוח על פני העוגה שוקולד מומס, ממרח שוקולד או ריבה.

 

 

עוגת גבינה ואוכמניות (מתכון של יהודית)

עוגת גבינה ואוכמניות (צילום: אסנת לסטר)
עוגת גבינה ואוכמניות (צילום: אסנת לסטר)

 

המתכון בכתב ידה של רות (צילום: אסנת לסטר)
המתכון בכתב ידה של רות (צילום: אסנת לסטר)

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

לתחתית

  • 1 חבילה (200 גרם) פתי בר
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה

 

למלית הגבינה

  • 50 גרם חמאה או מרגרינה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 מכלים (500 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
  • 3 ביצים

 

לשכבת השמנת

  • 2 מכלים (400 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

 

לציפוי

  • 3/4 מכל (300 גרם) מלית אוכמניות

 

אופן ההכנה

  1. טוחנים או מפוררים את הביסקוויטים.
  2. ממיסים את החמאה ולשים אותה עם הביסקוויטים המפוררים. מהדקים את הביסקוויטים לתחתית התבנית ומכניסים למקרר ל30 דקות, להתייצבות.
  3. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  4. מכינים את מלית הגבינה: מחממים יחד על אש נמוכה את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל, עד שהסוכר נמס. מורידים מהאש, מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך ערבוב – חשוב להוסיף כל ביצה רק לאחר שקודמתה נטמעה בתערובת.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שהעוגה מתייצבת קצת.
  6. מערבבים יחד את מרכיבי שכבת השמנת. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את התערובת (לפעמים השמנת נבלעת בתוך העוגה ולא נשארת כשכבה מעליה – זה לא נורא).
  7. מחזירים את העוגה לתנור ואופים 20 דקות נוספות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה קלות.
  8. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוגה עוד 30-20 דקות, בלי לפתוח את הדלת, עד שהעוגה מתקררת.
  9. מורחים את מלית האוכמניות על העוגה.

 

 

עוגת גבינה עם ציפוי מרנג (מתכון של בתיה לפידות)

עוגת גבינה עם ציפוי מרנג (צילום: אסנת לסטר)
עוגת גבינה עם ציפוי מרנג (צילום: אסנת לסטר)

 

המתכון בכתב ידה של רות (צילום: אסנת לסטר)
המתכון בכתב ידה של רות (צילום: אסנת לסטר)

 

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
  • 1 ביצה
  • 3 ביצים נוספות, מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 2 כפות (20 גרם) קמח
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  2. מקציפים 1/2 כוס מהסוכר עם סוכר הווניל, קליפת הלימון והחמאה.
  3. טורפים יחד את הביצה השלמה עם 3 חלמונים ומוסיפים לקציפת הסוכר והחמאה. מוסיפים גם את הקמח, הגבינה הלבנה והחלב, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה מעט.
  5. מקציפים יחד לקצף יציב את מחצית כוס הסוכר הנותרת עם 3 החלבונים. מורחים את הקצף על העוגה ואופים כ-12 דקות נוספות.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע